569 blog. Tüm bloglara ulaşmak için arama yapabilirsiniz.
Haşimoto hastalığında nasıl beslenmeliyiz? Bildiğiniz üzere Haşimoto hastalığı son yıllarda oldukça artmış durumdadır. Hepimiz az çok bu konuda bilgi sahibiyiz. Bu yazımd..
2. Bölüm: Bilinçli beslenme (Bilişsel kısıtlama) J. P. Zermati bilinçli beslenmenin 4 fazı olduğunu söylemektedir; Faz: yiyecek duyumları ve ..
Bilinçli beslenme (Bilişsel kısıtlama) Bilişsel kısıtlama tanımı ‘bilinçli düzenlenen beslenme davranışıdır’. Bilinçli düzenlenen beslenme davranışı Yemek yemeden yaş..
Sevgili Pembenar okurları; Pandemi sürecinde online eğitimlere o kadar çok alıştık ki adeta hayatımızın ayrılmaz parçası haline geldi. Evinizin konforunda eğitim alma ve gelişme imkanı… ..
Probiyotiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri Probiyotikler, yeterli miktarda alındığında tüketici üzerinde faydalı etkiler gösteren mikrobiyal gıda bileşenleridir. Piyasada çok çe..
Rhodiola rosea veya Altın kök Daha çok enerji, daha az stres ve pozitif bakış açısı için Rhodiola Dış etkenlerden kaynaklı stres bizim hem biyolojik hem psikolojik olarak dengemizi ..
Artroz veya osteoartriti nasıl rahatlatabiliriz? Artroz veya osteoartriti rahatlatmak için anti-inflamatuvar baharatlar ve ergojenik destekler ..
Oturma maratonunu nasıl kırabiliriz? Uzun süreli oturmak: sağlığımız için bir risk Mevcut yaşam tarzımız bizi uzun süre kesintisiz oturmaya mecbur kılmakta: daha pasif işe gidip ge..
YEME BOZUKLUKLUĞU Yemek yeme dürtüsü ile ilgili bozukluklar vücut ağırlığı takıntısı, vücudun şekliyle ilgili olumsuz düşünceler beraberinde getirdiği duygulanım bozukluklarının olduğu öze..
Uyku getiren antioksidan Melatonin Melatonin, hem reseptör aracılı hem de reseptörden bağımsız etkilere sahip olan bir heterosiklik aromatik indol bileşiğidir. Reseptöre bağlı aktivit..