Hayatın somut mu, yoksa soyut bir şey mi olduğunu sorabilir miyiz? Görünüşte, somut bir hayat yaşarız. Bedenimiz somut bir şekilde, bebeklikten yetişkin bir insan olmaya doğru dönüşür. Bütü..
Bu soruya normatif olarak cevap vermek en kolayıdır. Yo hayır dersin, erdemli olursun; norm üretirsin; ahlak felsefesinde öğreti kurabilirsin; dinler üretebilirsin. Ama gerçekten ..
Hep denir ya 'empati yapalım.' diye. Kullanıla kullanıla anlam ve değer yitimine uğrayan her kelime gibi empati kavramı da gına getirmeye başladı. Bilginin popülerleşmesi elbette hem iste..
Dili iyi kullanmanın çeşitli teknikleri var. Sesi kullanmak ilgili olanlar: Prozodi, artikülasyon, fonetik, telaffiuz gibi şeyler. Doğru nefes alma, diyaframı kullanma, şan yeteneğin..
Ötekileşmek ötekileştirmek ötekileştirilmek.. Aynı kelimeyi sürekli tekrar edince anlam yitimine uğradığını, bize yabancılaştığını, ötekileştiğini görürüz, bu deneyime çok insanda rastlamak mümkün...
Milliyet doğuştan getirilen insanın bir vasfı diye söyleniyor. Tıp hangi miletten olup olmadığına bakmadan, herkese aynı muameleyi yapıyor ve aynı sonucu elde ediyorsa, miletin doğuştan gelen bir va..
Atatürk'e genelde üstün devlet adamı denir, ama ben onu daha çok bir halk adamı olarak görürüm. Bunun nedeni, onun otokratik, teokratik bir devlet yapısını yıkıp yerine cumhuriyeti kurmasıdır...
Futbol izleyicisiyseniz, çok sık şahit olmuşsunuzdur. Futbolcular gol atınca, maçın ve golün önemine göre şiddeti yükselen olağanüstü bir sevinç yaşıyorlar. Ağızları ve gözleri olabildiğince açılıyo..
İnsanları bilgiyle ilişkilerinde şu üç düzeyde düşünmek mümkündür:Bilgililer; bilgisizler; cahiller.Bilgili, bildiği şey doğru olan kişidir.Bilgisiz, eldeki konu hakkında bilgisi olm..
Ölüm ve Yaşam Üzerine Analitik Düşünceler I İnsanlar artık ölmeyecekler. Nasıl mı? İşte şöyle: Ölüm nedir? Ölüm, canlının bütün hayat fonksiyonlarının geri getirilemeyecek şekilde durm..
Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..