Yemeği hazırlamak sıradan bir eylem gibi görünebilir fakat besini lezzetli, kolay yenilebilen ve sindirilen bir hale getirmek bilgi ve birikim işidir. Bu bilgi ve birikimler ise insanlık tarihi kad..
> El değmemiş kadın (bakire) hatta cennet bahçelerinde yaşayan Huri’lerin kokusu gibi kavramlar iç içe geçmiş olarak Türkçenin evrensel gizeminde yer alır. Bizi en çok etkileyen ve cezbeden şe..
> TOPRAK İÇMEK >> SU ÇEKMEK >> HAVA SİNDİRMEK >> ATEŞ (besini kalori olarak kullanmak) Bütün besinlerimiz topraktan gelir. Hayır hayır aslında bütün hayatın kaynağı gü..
Selam sevgideğer okurlar bugün kolayca yapabileceğiniz ve makarna sosu olarak kullanabileceğiniz bir tarif paylaşmak istiyorum. Makarnalarımızı nasıl pişireceğimizi ilişkin yazımızı koy bir..
Selam sevgideğer okurlar, avakado ile yapılan farklı bir sosu paylaşmak istiyorum. Guacamole, avokado ile yapılan bu meze Aztek köklerine kadar uzanan bir tarihçesi vardır. Yağ ve vitamin ..
Merhaba değerli okurlar her zaman olduğu derinlemesine inceleyeceğimiz bir tarifle yeniden birlikteyiz. Genellikle kekleri tatlı olarak tükettiğimiz için tuzlu kekler oldukça yabancı olduğ..
Sevgideğer okurlar temel yemek çeşitlerinden başlayarak kendimizi mutfağa alıştırmış olduk. Günümüzde video araçlarının görsel öğreticiliği kitapları gölgede bıraksa da halen düşünceleri ifade eden..
Sevgideğer okurlar tarif ve reçeteler hakkında en baştan belirttiğim gibi basma kalıp bir yol izlemek yerine mutfak ürünlerindeki en temel mantığın özüne inmeye çalışacağımı belirtmiştim. İşte bura..
Sevgideğer okurlar “Keklerde Formülasyon” diyerek başladığım kekler hakkında biraz daha yazarak standart kalıpların dışına çıkarak farklı malzemeler kullanmayı ve yine bu malzeme miktarlarını en ba..
Sevgideğer okurlar gluten hassasiyetine karşılık mısır unu veya fındık unu gibi alternatifleri kullanabileceğiniz kek tarifimizi daha önceki yazılarımda bahsettiğim ölçülendirme tekniğiyle kolaylık..
Okur olmak kolayda iki kez okumak için yazmak gerekiyor. Yazmak en zor iş çünkü ne okuyup anlamış..