KİTAP İÇİN… Köy Enstitülüler, Orhan Veli Kanık’ın dediği gibi “Ellerinde nasır, yüzlerinde nur/ Yarına ümitle yürüyenler”di. Üretim içinde eğitildiler, yaşamları boyu ürettiler. Do..
KÖY ENSTİTÜLERİ SİSTEMİ, Mezunları Üzerine Bir Araştırma Dr. Engin Tonguç’un kitap için yazdığı önsöz Mustafa Gazalcı’nın bir eseri için önsöz yazmak onur verici bir uğraştır. Ama k..
“Kayalar kat kat Kardeşim Ferhat! Kazmalar köreldi, eller yarıldı. Sekiz bin metreyi kazdık kıdım kıdım Döşedik künkleri Harcı terimizle karıldı” Tah..
Kitabın 4. bölümünde Gönen Köy Enstitüsünün kuruluşu ve gelişmesi anlatılmaktadır. Aslında 5 Temmuz 1940 günü törenle açılan Gönen Köy Enstitüsünde bu tarih, derslerin başladığı tarih olup, okulun ..
Gönen Köy Enstitüsü ve Sonrası adlı kitabın 3. Bölümünde Gönen Köy Enstitüsünün yeri ve yerleşimiyle ilgili belgelere dayalı bilgiler veriliyor. Isparta, Burdur ve Denizli ile Afyon’un Güne..
Bu kitabın Prof. Dr. Kemal Kocabaş tarafından kaleme alınan “Gönen İmecesi” başlıklı giriş bölümünde, yazım aşamasındaki süreçler anlatılıyor. Buradan anladığıma göre, değerli eğitimci İsmet Baş bu..
“Kayalar kat kat Kardeşim Ferhat Sesimi duyuyor musun, Çağların gerisinden. Enstitüme su getirdim Köyüme ışık götüreceğim.” <..
Tanıtmak istediğim kitaplardan birisi de, yine Gönen Mezunu emekli Kimya Öğretmeni Muzaffer Gürboğa’nın “EZBER MUTSUZLUKLARI” adlı deneme kitabı. Çoğunluğu Cumhuriyet Gazetesi ve eklerinde yayınlan..
Nazmi Öner 1946 yılında Burdur’un Bucak İlçesine bağlı Seydiköy’de doğdu. Seydiköy İlkokulu v..