İnsanoğlunun ateş ve aleti kullanmasıyla başlayan binlerce yıllık uygarlık süreci içerisinde yapmış olduğu yapıtların, günümüze ulaşan kalıntı ve buluntuların tümü, genel anlamda kültür varlığı sözc..
Uygarlıkların beşiği olarak çok zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan ülkemizin bu zenginlikleri eşsiz doğal güzelliklerle de desteklenmektedir. Türkiye, dokuz adet kültür varlığı ile Dünya..
Silifke’deki Kültür Varlıklarının Korunması ve Tanıtılması Projesi’nin ilk aşaması “çalışmanın neden yapıldığı” ve ikinci aşaması “projeden kimlerin olumlu ya da olumsuz etkileneceği ve hedeflerimizin..
Silifke’deki Kültür Varlıklarının Korunması ve Tanıtılması Projesi’nin ilk ayağı olan, “çalışmanın neden yapıldığı” konusundan, geçen hafta yayımlanan yazımda bahsetmeye çalıştım. Bu yazımdaysa proj..
Silifke’deki Kültürel Mirasın Korunması ve Tanıtılması Projesi Nedir?Tanım olarak “Proje”nin değişik anlatımları olmakla birlikte, üzerinde genellikle görüş birliğine varılmış olan tanımı: Bir he..
Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Olba (Uğra) ören yerinde, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Erten başkanlığındaki ekip tarafından Kültü..
(M.A.) Arkeolog Tuna Akçay ..