Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

AB-Rusya: 2-0

AB-Rusya: 2-0
 

Dün yapılan Sırbistan’daki seçimlerin neticesi belli oldu. Boris Tadiç’in lideri olduğu Avrupa Birliği yanlısı Demokratik Parti’si birinci olarak seçimden zaferle çıktı. Seçim sonuçları Sırbistan halkının büyük bir kısmının gerginlik istemediği ve Avrupa Birliği ile bütünleşme isteğini ortaya koyar nitelikte.

Seçim sonrası Rusya ve onun Sırbistan’daki uzantısı niteliğinde olan Sırp milliyetçileri yedikleri Kosova darbesinden sonra ikinci bir darbenin şokunu yaşamakta.

Kosova’nın bağımsızlığıyla Sırbistan’daki prestiji büyük ölçüde darbe yiyen Rusya bu seçim neticeleri ile herhalde “Sırbistan’ı kayıp mı ediyoruz? Sorusunu kendisine soruyor olsa gerek.

Bu arada Sırbistan’daki seçimlerden zaferle çıkan Tadiç “Kendilerinin kuracağı hükümetin Kosova’yı tanımayacağını” açıkladı.

Fakat Sayın Tadiç şunu unutuyor herhalde. Üyesi olmak istediği Avrupa Birliği’nin birçok üyesi Kosova’nın bağımsızlığını tanıyarak bu konudaki bakış açısı konusunda açık bir mesaj vermişti aslında.

İşte bu yüzden ben Tadiç’in verdiği bu beyanatın çok samimi olmadığı kanısındayım. Bu açıklamanın aslında Kosova mevzuunda tavrı belli olan Rusya ve Sırbistan içindeki milliyetçi kesimin tepkisini çekmemek için yapıldığını düşünüyorum. Aynı zamanda var olacak Avrupa ile var olan Rusya ilişkilerini dengede tutmak için yapılan bir açıklama olarak da düşünülebilir bu çıkış.

Neticede, yediği Kosova golünden sonra şoka uğrayan Rusya, Sırbistan’daki seçim neticelerinin ardından ikinci golü de yiyerek ilk yarıyı 2–0 yenik kapatmış durumda.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..