Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Hükümetin Lübnan hamlesi

Hükümetin Lübnan hamlesi
 

Son birkaç gündür dünya gündemini takip edenlerin haberdar olduğu Myanmar’da ki afet gerçekten insaf ve merhamet duygularına sahip tüm insanları üzdü. Biz de bu vesileyle tüm Mynmar halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şimdi bahsedeceğim konu ise Mynmar olaylarının gölgesinde kalan, son birkaç gündür Lübnan’da baş gösteren hükümet ve muhalefet arasında ki gerginlik.

Bu gerginlik Lübnan’ı adeta bir iç savaşa götürecek nitelikte. Dışarıdan bir müdahale var mı? Suali de ister istemez Ortadoğu gündemini takip eden bütün kişi ve uzmanların kafasını meşgul etmekte.

Ortadoğu Bölgesi’nde ki diğer ülkelerin bu konu hakkında belki bazı girişimleri olsa da Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden hükümetin başkanı olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek Lübnan Cumhurbaşkanı ve gerekse Başbakan nezdinde yürüttüğü telefon diplomasisini gerçekten diplomatik açıdan takdire şayan bir hareket olarak görmekteyim.

Hükümetimizin bu girişimi Türkiye’nin bölgede ki etkinliğini hissettirmesi bakımından çok önemli bir adımdır. Bundan dolayı Türk ve dünya siyasetini takip eden bir kişi olarak hükümetimizi bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti seksen altı sene evvel yıkılan ve o bölgeye yüzyıllar boyunca hâkim olmuş Osmanlı İmparatorluğu’nun varisi olarak belki de Amerika Birleşik Devletleri’nden daha yakındır o bölgeye.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı hükümetin bu tutum ve girişimini tebrik ediyor ve bu girişimlerin devamı niteliğindeki adımları bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..