Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Sinema
 

Acı Aşk – Bu filmde kim kimin yerine yanıyor?

Acı Aşk – Bu filmde kim kimin yerine yanıyor?
 

Acı Aşk adlı filmin ardından yazıyorum. İzlemeyenler için şimdiden söyleyeyim elimden geldiğince bilgi vermemeye çalışacağım. Aşkın en kanlı halinin gösterildiği film beklenmedik son ve film boyunca süren final merakıyla beğenimi kazandı. Bir yandan bir şimşek çaktı beynimde, biz olmak, bu derece benlikten fedakarlık etmek mümkün mü, ihtimal dahilinde mi, dahil olunması gereken bu ihtimal bu filmin içinde gizli mi?

Biraz eksik kalmış yanları var filmin muhakkak, daha önemlisi bir tarafı eksik karakterlerle dolu hikaye. Merhamet sorgulatan, acı çekenin kim olduğunun anlaşılamadığı, acı vermenin tutku derecesinde meşru kaydedildiğini düşündüren, izlerken kim daha masum sorusunu defalarca akla taşıyan ilginç enstantaneler bütünü. Bu kadar manidar sorunun bir anda ‘beyne’ üşüşmesi bile filmin etkisini hangi yoldan direttiğini gözler önüne seriyor. Bu bir aşk filmi değil, kurnazlığı sorgulayan, kalbe değil beyne hedef koyan bir anlatı çerçevesi. Bir adam kaç kişiyi sevebilir, bir kadın ne kadar sevebilir, insanlar neden aldatır, aşkın ne kadarı beklentiler üzerine kuruludur? Detaylar, detaylar… Bir aşk filminden beklenmeyecek kadar ikili ilişki sorgusu yığılıyor izleyenin eşiğine, seçip irdeleyen, filmin alt metninde sorunu bulmaya çalışıyor ama işte eksiklik orada kendini gösteriyor. İzleyici olarak beklediğim satır araları yok filmde, karakterlerin geçmişleri edebi sanatlardan, film tasvirlerinden, birlikte yaşadıkları anılardan ibaret.

Yarım ağız dillendirilen bir meram kadar arkasında bıraktıkları her karakterin. Evet, başarılı sayabilirim, sürprizleri barındıran, bir adım sonrasını tahmin edemediğim, bu konuşma kim bilir hangi kadınla yapılıyor diye suret gelene kadar merakla beklediğim bir film… Ancak, bir diğer deyişler; karakteri o kadar az tanıyorum ki, bu lafı üç kadına birden söyleyebilir dedirtecek kadar izleyicinin aklını boşluğu salan bir senaryo.

Zaman kaybı değildir, izlenmelidir… Kadınlar ve erkeklerin ayrışmaları kadar benzeşmelerin de konuşulabileceği, ilginç sonla bir anda içinizdeki tehlikeli kadın veya adamları uyandırabilecek, her ikili ilişkinin bir tehlike alameti olup olmadığını sorgulatabilecek kadar şeytani tarafımızı açığa vuran bir yapım. Acı Aşk… Kimin kimin yerine yanacağının anlaşılmadığı, manidar şarkısıyla soru işaretlerini arttıran ve izleyen diğer kişilerin de yorumlarını merak ettiğim 2 saatin kısa özeti.

Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı, eleştirilerimin altı çizilecek veya üstü karalanacak kısımlarını elinizdeki kalemlerle iletirseniz, Acı Aşk belki de benim kafamda daha farklı bir boyut kazanacaktır.

 
Toplam blog
: 44
: 740
Kayıt tarihi
: 18.07.07
 
 

Kişisel, deneme ve öykü türündeki yazılarımı bu sayfada paylaşıyorum. Yorum ve önerileriniz için şim..