Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Acıktırmayan, susatmayan Ramazan Şerbeti

Acıktırmayan, susatmayan Ramazan Şerbeti
 

ramazan-şerbeti


Malum Ramazan ayı bu sene yaz aylarına denk geldi. Daha rahat bir oruç için şimdi tarifini vereceğim şerbeti iftarda ve sahurda rahatlıkla içebilirsiniz. Özellikle gün boyu tok tutma özelliğinin yanında susuzluğa karşı da birebir.

Malzemeler


1 kg. kırmızı erik
1 kg. kırmızı üzüm
½ kg. sarı üzüm
½ kg. kırmızı elma
½ kg incir
1 çubuk tarçın
1 çubuk meyan kökü
1 badem büyüklüğünde zencefil
7-8 adet karanfil
1 su bardağı şeker
½ limon suyu
3-4 lt.su (15-20 su bardağı)


Yapılışı
Şeker ve limon hariç bütün malzemeleri 1 saat kaynatın.
Şeker ve limon suyunu ilave edip 10 dk. daha kısık ateşte bırakın.
Süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün ve soğutun.


Rahatlıkla Sorun, Çekinmeyin


Şeker miktarını azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Şurup yoğun olacağından sonradan sulandırabilirsiniz.
Katı meyveleri bıçakla dörde bölün.
Sakın meyvelerin kabuk ve çekirdeklerini ayıklamayın.
Demedi demeyin! Bu şurubun aynı zamanda afrodizyak özelliği mevcuttur.
Sakın karanfil alayım diye çiçekçiye gitmeyin!
Acıktırmayan, Susatmayan Ramazan Şerbeti

 
Toplam blog
: 106
: 4561
Kayıt tarihi
: 28.03.09
 
 

Ayhan Demiral ..