Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Açılım

Açılım
 

Ellerinde kan olanları, aramıza sokmayın


AKP, Kürt açılımı yapmış. Ne yapmış? Nasıl yapmış? Ne istiyor?. Kimse bir şey bilmiyor. Kimse birşey bilmiyor ama, AKP, ileri gelenleri, herkesin desteğini ve yardımını istiyorlar. Diyorlar ki: "Biz açılıyoruz, destek verin." İyi de. nasıl açılıyorsunuz? Nereye kadar açılacaksınız? İnsanın, "çok açılmayın, boğulursunuz" diyesi geliyor. Açılım, açılmak, iyidir, ama, açmasını ve açılmasını bilmek lazım. Eskilerden duyduğum, şöyle bir fıkra var:
" Buğday, hacı olmak için yola çıkmadan önce, yerine arpayı vekil tayin etmiş. Arpa sormuş:
- Ekmek olabilirmiyim.
-Olabilirsin.
-Börek, çörek, olabilirmiyim?
-Olabilirsin.
-Pasta, mıhlama, olabilirmiyim?
-Olabilirsin.
-Peki, baklava olabilirmiyim, diye sorunca, buğday demiş ki:
-Çok açılma yırtılırsın.

AKP nasıl açılacağın, nereye kadar açılacağını, henüz ortaya koymadı ama, fısıltı gazetelerine göre, bazı ip uçları var. Apo dikkate alınacak. Genel af çıkarılacak, dikkat edin, af değil, genel af. Dağdan inenlere, ev verilecek, aş ve iş verilecek. Eee, başka. Ne başkası, daha ne olsun? Şehitlerin ailelerine üç kuruşu çok görenler, Teröriste, ev, iş ve aş, verecekler. Kimbilir belki madalya da verirler. Açılım bu, nereye kadar, bilinmiyor ki?

Ben diyorum ki: Açılımda, PKK yı hariç tutun. Temiz Kürt halkına, vereceğiniz her şeyi verin. Helalı hoş olsun. Ama PKK yı ayrı tutun. Elleri kana bulanmış olanları, aramıza sokmayın. Bu hiç bir Türk vatandaşının, yüreğini soğutmaz. Açılacaksanız, buraya kadar açılın. Baklava olmaya kalkmayın, yırtılırsınız.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..