Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Adamın yerine koydum kendimi, daral geldi!

Adamın yerine koydum kendimi, daral geldi!
 

Üçlemenin kilit kahramanı, herşey ortaya çıkıp eteklerdeki taşlar dökülürken, iki duygu, iki kadın arasında sıkışıp kalmanın buhranını yaşayayan taraftır.
Sonsuza dek sevip koruyacağına söz verdiği yuvası bir tarafta, hiç hesapta yokken ortaya çıkan bir duygunun çekiciliği bir tarafta, o da döner durur.

Daralır, çünkü hareket alanı en dar olan, karmaşa ve duygu bunalımını hem kendisi hem diğerleri adına yaşamak durumunda olan odur.

Evlendiği zamanların büyüsünü hatırlar sık sık, evdeki prensesin yaşamının en zor zamanlarında, en çözülmez problemlerinde nasıl da çare, çare omasa da yanıbaşında olduğunu unutmak mümkün değildir. Bırakmayı göze almak hiç!

Aslında ikinci kadın başlarda bu kadar da önemli değilmiştir onun için, gönül eğlencesi tekdüzelikten kaçmaktan ibaretmiştir. Tanıdıkça tutulmuş, bir yerlerde saklı kalan bir şeyleri yavaş yavaş gün yüzüne kavuşturmuştur. Zamandan, gecikmişlikten nefret eder. Vazgeçmeyi aklından geçirmek bile istemez...

Ama herkesi düşürdüğü bu durumdan duyduğu suçluluk tavana vurmuştur.
Yol nereye uzanırsa uzansın bu duygu onu terk etmeyecektir.

Aslında bu daral ve bunalım, ancak herşey ortaya çıkınca yaşanır. Açığa çıkmasa iki kadından da vazgeçmek niyetinde değildir. Zamanın göstercekleri ile yetinmek vardır kafasında...Plan yoktur, beklenti yoktur...Seçim yapmak zorunda kalmak hiç yoktur...Ama şu anda daral gelmiş kapıdadır!!!

İstemediği bir seçimi yapmak zorunda olan, tercih fakirliğinin daralında boğulan, erkeğin ta kendisidir...



Lafı uzatmadan konuda düşündüklerime gelince;

Yaşam bazen olmadık oyunlarla çıkar insanların karşısına, olmadık kararlar vermek, bazen vazgeçmek, çoğunlukla tercihler yapmak durumunda kalınır. İnsana en zor gelenler yüreğinden bir parçayı feda etmesi gereken tercihleridir.

Her yaşanmışlık kendi içindeki kararlara duygu katar, kaçınılmazdır ya, en koruyucu davranış, yüz yıllardır her toplumda her toplum katmanında yaşanmakta olan bu üçlemeye baştan hiç bulaşmamaktır!
Her durumda olmasa da aşk üçlemelerinde yaşanmamışlıkla alınan kararlar, üç insanın ayrı ayrı mutsuzluğuna yeğdir...

Dürüst olmak gerekirse, her çift bu öykünün benzerlerini yaşamaya adaydır. Yaşamın haylaz bir anına denk gelmek her zaman için mümkündür.

Öyleyse,
Taaaa, en başından hüzne, çıkmazlara ve darallara hoşgeldin diyebilmek, akıllarda da yüreklerde buna hazır olmak en doğrusu olur.

Yolun haritasını basit tercihlerimiz ve karmaşık duygularımızın oluşturduğu zincirler çizmektedir.

Not: Teşekkürler Duygu Asena...

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..