Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Afrika'nın G'anasını belleyenler...

Afrika'nın G'anasını belleyenler...
 

Arfika'nın Kralı...


Önce, başlıkta sorduğum sorunun, zaten herkesin çok iyi bildiği yanıtını vereyim.
 
Başta İngilizler olmak üzere, Hollandalılar, Danimarkalılar ve Portekizlilerdir....
 
Ancak, Ganalılara olan büyük sevgi ve muhabbetlerinden dolayı yıllardır sömürdükleri adamların çok değil, yaklaşık olarak sadece 50 yıl kadar önce, o da sözde bir cumhuriyet kurmalarına izin veren Avrupalılar, elin Afrikalılarının ülkelerinin altını üstünü hala oymaya devam etmektedirler.
 
Altın madenlerinin tamamını yabancıların işlettiği Gana, Afrika'nın batısında bağımsız(!) bir cumhuriyettir.
 
25 milyon nüfuslu ve kişi başına GSMH'sı 1500 $ civarında olan Gana, medyaya ancak ülkesinden çok uzaklarda meşhur olan Mario Balotelli gibi futbolcularla kendisine o da magazin haberlerinde yer bulabilmektedir.
 
Demokrasi havarisi Avrupalılar, iş Afrikayı ve halkını sömürmeye gelince ne demokrasi ne de insan haklarını hatırlamakta, varsa yoksa ucuz emek ile altın madenlerini en kısa sürede boşaltıp ülkelerine taşımanın hesaplarını yapmaktadırlar...
 
Yazının ekindeki fotoğraflar da, Gana'da altın madenlerinde karın tokluğuna çalışan Ganalıların bizlere ''Ah zavallılara bak, nasıl da kötü koşullarda çalışıp kendilerini yabancılara sömürtüyorlar, vah vah vah'' dedirtecek fotoğrafları.
 
Kendi gerçeklerimize karşı nasıl hala kör olduğumuzu ise, ne siz sorun ne de ben anlatayım.
 
İlla da altın madeni yoluyla mı bir ülkenin altı oyulur sanıyorsunuz?  Ya da dinamit, sadece altın madeninde mi kullanılır diye düşünüyorsunuz?
 
Dinamitin mucidinin mirası olan Nobel Edebiyat Ödülü'nü verdiğin bir yazarın da, onun kafasında olan diğerleri de yazdıklarıyla, ülkedeki birlik ve beraberliği gayet güzelce dinamitleyebilirler.
 
O yüzden de kendi başımızdaki belaları görmezden gelip, Allahın Afrikalısı, Myanmarlısı, Filistinlisi, Suriyelisi için falan kimse boşuna timsah gözyaşı dökmesin.
 
Haaa timsah dedim de, hatırlatırsanız eğer bir sonraki yazıda da timsahları ve dertlerini yazarım...
 
http://kaanakoba.blogspot.com/2012/08/afrikann-ganasnn-anasn-belleyenler.html

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..