Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ahu - Can Has Koleksiyon Sergisi

Ahu - Can Has Koleksiyon Sergisi
 

Mahmut Cuda - Sara (89x68Cm)


Rezan Has Müzesi

"Türk Resim Sanatının Bir Asırlık Öyküsü II"

Ahu - Can Has Koleksiyon Sergisi

19.11.2009 - 30.04.2010

Adres : Kadir Has Caddesi Cibali 34083 İstanbul

Telefon : 212-533 6532/534 1034

Türk Resim Sanatının Bir Asırlık Öyküsü 161 EserleDevam Ediyor

Rezan Has Müzesi, Türk Resim Sanatının Öyküsünü anlatmaya Ahu–Can Has Koleksiyonu ile devam ediyor. HSBC Bank A.Ş.'nin desteği ile gerçekleşen, Türk Resim Sanatıının Bir Asırlık Öyküsü II "Türk Resminde Yüzyılın Tablosu" Sergisi 19 Kasım 2009 - 30 Nisan 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Rezan Has Müzesi, HSBC Bank A.Ş.'nin desteği ile sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinden Ahu ve Can Has'ın daha önce sergilenmemiş ve merak edilen koleksiyonundan yola çıkarak; Türk Resim Sanatının Bir Asırlık Öyküsü II "Türk Resminde Yüzyılın Tablosu" adlı bir sergi düzenliyor. Türk Resim Sanatına farklı örnekler eşliğinde yeni bir bakış açısı sunmayı hedefleyen sergi, aynı zamanda uzun yılların çabasıyla bir araya getirilmiş özel bir koleksiyonun da öyküsünü anlatıyor.

Türk Resim Sanatı Tarihi’ nin en iyi ve en önemli örneklerinden oluşan bu koleksiyon sergisinde; Fausto Zonaro, Alberto Pasini, Fabiust Brest gibi Oryantalist ressamlardan; Osman Hamdi, Şeker Ahmet, Halil Paşa, Mahmut Cûda ve Feyhaman Duran gibi Türk Resim Sanatı’ nın önemli isimleri ile çağdaş ressamlardan Erol Akyavaş, Burhan Doğançay ve Kemal Önsoy gibi sanatçıların en iyi eserlerinden örnekler yer alacak. Seçilmiş 100 özel eserin iki ayrı salonda teşhir edileceği sergi, Oryantalistlerden, ilk Türk empresyonistlerine, D Grubu Ressamlardan, günümüze; Türk Resim Sanatının önemli eserlerini izleyici ile buluşturacak.

Sergide, Oryantalist dönemden başlayarak günümüze kadar farklı ressamların, dönemin sosyo-kültürel, ekonomik yapısını işledikleri eserler bir araya geliyor. Gündelik yaşam ve mimarinin yansıtıldığı bu eserler sayesinde, Türk Resim Sanatının gelişimine şahit olurken aynı zamanda bir tür tarih okuması olan bu sergi ile Türkiye’de modernizmin gelişiminin, Resim Sanatı bağlamında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

KEŞKE İSTANBUL’ DA OLSAYDIM…

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..