- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ahududulu şarlot
Herkese merhabalar. İstanbul çok sıcak. Bugün daha da artacakmış sıcaklıklar valla hepimize geçmiş olsun. Efendim bu Şarlot amca çok çeşitli şekillerde yapılabiliyor, temel özelliği boool kremalı olması ve meyvelerle süslenerek yaz için serinletici bir pasta özelliği taşımasıdır. Jelatin kullanarak yapabileceğiniz gibi jelatinsiz krema tarifleri de mevcuttur…
Malzemeler
• 2 kat ince dilimlenmiş sade pandispanya (kenarlarını süslemek için kedidili de kullanabilirsiniz)
• 200 gr. Frambuaz
• 100 gr. İtalyan mereng
• 150 gr çırpılmış krema (krem şanti)
• 4 adet yaprak jelatin yada 20 gr toz jelatin ( her bir yaprak jelatin 5 gr dır)
İtalyan mereng için;
• 50 gr.yumurta akı (2 yumurta ya denk geliyor)
• 10 gr toz şeker
• 85 gr toz şeker
• 35 gr su
Likörlü Şurup için;
• 50 gr toz şeker
• 50 gr su
• 100 ml ahududu, frambuaz likörü.
Yapılışı
Öncelikle İtalyan merengi hazırlıyoruz;
1. 85 gr toz şeker il suyu kaynatarak bir şurup hazırlayın.
2. Bu şerbet kaynamaya başlarken yumurta akı ile 10 gr şekeri çırparak kabartın (kar haline getirin ve krema sertleşsin)
3. Kaynattığınız şurubu azar azar yumurta akı ve şekere akıtın, bu işlem sırasında sürekli mikserde karıştırarak şurubun soğumasını sağlayın.
4. Frambuazları ocakta kaynatın ve blendırdan geçirin.
5. Soğuk suda ıslatılmış jelatinleri frambuazların içine sıcakken atın ve erimesini sağlayın.
6. İtalyan merenge çırpılmış kremşantiyi ekleyelim daha sonra blendırdan geçirdiğimiz frambuazlı karışımı ekleyelim.
7. (Kelepçeli kalıbımıza) pandispanyalarımızdan birini likörlü şurup ile ıslatıyoruz ve kremamızın yarısını döküyoruz. Sonra diğer pandispanyamızı ıslatıp kremamızın üzerine koyup kalan kremamızın tamamını ekliyoruz. 8. 1 saat derin dondurucuda tutuyoruz. Üzerini frambuaz ile süsleyip jöle sürüyoruz. Aralarına pandispanya yerine kedidili de koyabilirsiniz. Kenarlarını kedidilileri ile süsleyebilirsiniz vs…
Afiyet olsun…