Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '21

 
Kategori
Aile
 

Aile Tehlikede

AİLE TEHLİKEDE

         Bireysel iletişimin en önde gelen yolu konuşma, konuşarak kendini ifade etmedir. Bir filozof, “idam dahil, bireylerin en yıkıcı korkusu, anlaşılamama korkusudur” demiş. Anlaşılamama korkusu ile eğilip bükülen, ezilip büzülen İnsan, kedini ifade etmek çabası ile konuşurken, ne kadar çok argo-edep dışı kelimeler kullanırsa içsel disiplini o kadar kontrolden çıkar, olağanmış gibi gelmeye başlar.

 

         Demek ki, insanoğlunun konuşma kendini ifade esnasında kullandığı kelimeler ne kadar göbek seviyesinden aşağıya inerse, nezaketi, saygısı, adap ölçüsü o kadar genişler.

 

         İkili muhabbetler esnasında “aramızda kalsın” diyerek başlayan muhabbetler genişledikçe, belden aşağı sarkar ki, bu aslında içerden yükselen bir isyan dürtüsüdür.

 

         İsyan, asilik ve başkaldırı davranışları, insanı kural-kaide, adap-ahlak sınırlarının dışına çekerek gezindiği alanı meşruiyetin dışına iter.

         Toplumların bir arada birlikte dirlik-düzenlik içinde yaşamalarını sağlayan değerler olarak, insan vicdanının kabulleri, makulleri meşruiyet sınırları medeniyet seviyesini belirler.

 

         Cinsiyetini karşısındakinin gözüne sokarcasına önde sunanlar, psikanalistler tarafından tedavi edilmesi gerekenler olarak tanımlanıyor.

 

         Dikkat çekmek, beğenilmek ve başkalarının ilgisini üzerine çekme tutkusu, insanlığın kabullerinden taşmış aykırılıklar oldukları için, taşkınlık ve asilik derecesindedirler.

 

         (DUYGUSAL MAZOŞİST NE DEMEK?

         Duygusal veya ruhsal mazoşizm, bu rahatsızlığın ikinci aşamasıdır. Bu aşamadaki birey, başkaları için kendini feda etmekten, başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından önde görmekten çekinmez. Genellikle acı çekecekleri durumları ve ilişkileri kendilerine çekerler.   

       İyi gideceği öngörülen deneyimlerden kaçınıp zarar görecekleri aşikâr olan durumları tercih ederler).

 

         (SADOMAZOŞİZM NE DEMEK?

         Sadomazoşist kişilikler ise hem acı vermekten hem de acı duymaktan keyif alır. Başka canlılara zarar vermek ve işkence yapmaktan keyif aldıkları gibi kendilerine de işkence edilmesi hoşlarına gider. Çoğunlukla çocukluk travmaları sonucu ortaya çıkan bu hastalıklar, suç işlemeye meyilli kişilerde sıkça görülür).

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/egitim/mazosist-ne-demek-mazosist-nedir-e1-5565661

 

        Psikanalistler; aşırı tutkuları ve aşırı beğenilme tutkusu baskısıyla toplumsal kabulleri takmayan vakaları mazoşizm- Sadomazoşist arızaları gurubu altında incelemekte ve kişilik bozukluğu olarak kabul etmektedir.

        Kişi ana caddede cinsiyetini belirginleştirerek kabara kabara yürümekte ise -ki mutlaka eşi vardır- bu kendini pazarlama dürtüsünden başka bir şey değildir. Oda, eşine hakarettir ve sadakatsizliktir. Buda bir başkaldırı, bir asiliktir. Asiler, suç işleme eğilimi içindeki Sadomazoşistlerdir.

        Cinsiyetini sergileyerek sokakta kabararak yürüyenler, bu eylemlerini artık sosyal medya alanına taşıdılar. Sosyal medya alanları artık, gayri meşru karşı cins iletişim avcılığı alanından başka bir şey değildir.

        Bireylerin sosyal medyadaki –çok arkadaşı- çok beğeneni olma yarışı, SOSYALLEŞME adı altında meşru olmayan diyalogların göbekten aşağı davranışların atış alanıdır. Eşler bir birlerinin telefonlarındaki arkadaşlarına bakamaz ise, onun özel alanı ise, kuşku ve şüphe o ailenin ocak başına oturmuştur. Aile faciası yakındır.

        Eşler iki yarım elmanın bütünü oluşturduğu bir bütünlenme ve tamamlanma kurumudur. İki yarım elmanın arasında özeli veya kişisel alanı olamaz-olmamalı. Olursa, şüphe-kuşku o kurumu kemirmeye başlamıştır.

        Tüm dünyada aşırı artış gösteren aile facialarının temelinde, anlaşmazlığa sebep olan nedenlerden eşlerin özel alan kavgasından kaynaklanıyor.

 
Toplam blog
: 191
: 540
Kayıt tarihi
: 01.06.08
 
 

Yerel bir gazetede yazıyorum. Okumayı severim, şiir okumayı severim. Emekli işçi olarak sosyal ak..