Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Yerel bir gazetede yazıyorum. Okumayı severim, şiir okumayı severim. Emekli işçi olarak sosyal aktiviteleri severim.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Rakamlar ve Milli İrade…

Bu yazınız demokrasinin çözülemeyen sorunlarını ifade biçimi olarak çok güzel. Ancak kendi siyasi bakışınız bakımından mevcut iktidarı eleştirmek niyeti açısından oldukça tutarsız. Dünyada seçimlerde, sandığa gitme oranı diye bir sorun var. Ancak bu sorunu tüm dünya sandıktan çıkan sonuca sizin gibi bakmıyor. Öyle Ülkeler varki hemde gelişmiş ülkeler, sandığa seçmenin yarısı gider ve seçim sonuçları meşru ilan edilir. İktidarı beğenmemeniz anlaşılır bir haktır. Ancak o iktidarın meşruiyetini sorgulama yönteminiz sadece siz düşünebilmişiniz gibi duruyor. Seçmenlerin kullandığı oyların sonucunu insanların seçme hakkını kullanırken yaptığı tercihten yola çıkarak aşağılamanız düşüncelerinizi eğip büküyor. Ama yinede irdelemeye çalıştığınız konuyu bir bilimsel taraflıkla yazmış gibi okursak saygı değerdir. Hoşlanmadığınız iktidarı bence meşruiyet açısından değilde uygulamaları ve icraatları açısından eleştirseniz daha ikna edici ve yararlı olacak kanısındayım.

28 Temmuz 2013 02:21
Bilim dinin alternatifi mi?

Bilim canlıları evrimle var olduklarına yani varoluşçu felsefeyle düşünmüyor.Kendi uydurduğumuz hurefe yaklaşımları dinciler şöyle düşünüyor demeniz sizi ele veriyor.Din üstünkörü bakışaçısıyla 'ihtiyaçtan' ortaya çıkmadı.Siz 19yy Avrupa'nın tanrıyı öldürdük modasından kalmışsınız.Şimdi avrupa 19yy pozitivist yaklaşımında ısrar ediyormu? Avrupa o düşünceden çoktan kurtulup Darvinzmin tutarsızlıklarını çoktan aştı.Bu konuda daha çok bilgi toplamalısınız.Dünya yeniden oluşturdu bilimin temellerini siz 19yy pozitivist yanılgısına takılmışsınız kanımca oda tarihteki yerinde kaldı.Çoktan tamamlanmış bir konuyu siz yeni tartışıyorsunuz.Dinle sorununuz varsa kendinize saklayın modası geçmiş takıntılarla bilime din öğretmeyin başarılar

10 Şubat 2010 17:43
İlhan Selçuk; Keşfedilecek bir şeyi kalmamış bir hayal kırıklığı abidesi

Son otuz yıla ışık tutan bir cumhuriyet gazetesi okurunu aydınlatan yazınız için elinize sağlık diyorum. Bu aklı başında gerçekten fikri hür düşünceniz düşüncelerimdeki bir çok eksiği giderdi.Teşekkürler ve başarılar diliyorum.

18 Ocak 2010 13:14
 
Toplam blog
: 191
: 540
Kayıt tarihi
: 01.06.08