Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '19

 
Kategori
Deneme
 

Akıl Nezarette Kalınca

Aklın penceresi ve perdesi daima açık kalmalı ki akıl insanlıktan haberdar olmalı.

Akıl perdesi kapatılırsa akıl sarhoş olur. Sarhoş akıl ne yaptığını, ne söylediğini bilmez.

Bakın akıl sarhoş olunca neler olur.

Ülkemizde

Kapıları kilitli araçta bırakılan küçük çocuğun kurtarılması için oto hırsızlarından birinin emniyet tarafından olay yerine getirildiği ve bu konuda usta olan oto hırsızının telle araç kilidini açarak çocuğun kurtarıldığını.   

Mezarlıkta görevli kadınların çiftetelli oynadıklarından dolayı görevden alındıklarını, genç çocukların ise mezarlıkta ziyafet çektiğini, 

Ünü bir sanatçımız dâhil hareket halindeki abradan inip dans ederken ve bazılarının ise Ankara havası oynadıkları esnada arabanın da kaptansız olarak onları terk ederek gittiği,

Görevli şoförün hareket halindeki arabada okey oyunu oynadığını son yıllarda TV de seyrettik.   

Peki, yakın geçmişte ülkemizde yaşanan olayları okumak ister misiniz?

Açlık grevine giren cezaevi mahkûmun grevi sona erdikten sonra tartıya çıktığı ve 5 kilo aldığını,

Ünlü dolandırıcılardan “ Sülün Osman’ın” cezaevinde “ Alın teri ile yaşamak” konulu konferans verdiğini,

Üzerinde “ Eminem “ yazılı tişörtleri satan işportacının sokakta “ Eminem gel “ diye bağırınca kız kardeşinin adı “Emine” olan kişi tarafından vurulduğunu,

Adana’dan ABD Başkanı Obama’ya gönderdiği 5 metrelik kebabın önceki başkan Bush’un yediğini öğrenen Adanalı kebapçı Beyaz saray’a 335 dolar tutarında fatura gönderdiğini,

Boğazına sinek kaçan adamın sinek ölsün diye böcek ilacı içirildiğini,

Batı Karadeniz Bölgesinin bir ilinde Hayvanları Koruma Derneğinin açılışında “ Kurban “ kesildiğini, biliyor muydunuz?

Rahmetli Neşet ERTAŞ ne güzel söylerdi. Onun sözleri, sazı ve sesi.  (Kendim ettim, kendim buldum, gül gibi sarardım soldum eyvah, eyvah..)

Dünya'da ilginç olaylardan bazıları:

New Orleanste cankurtaranların şehrin havuzlarında kimsenin boğulmamasını protesto etmek için kutlama partisi verilirken,  partili konuklardan birinin ilginç bir biçimde havuzda boğulur.    

1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken çiftlerden erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek ölür.  

Ölenin eşi ise cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için onlara teşekkür eder. 

Washington'da bir suçlu hapishaneden kaçar, birkaç gün sonra kız arkadaşıyla yemeğe gider, uzun süre kız arkadaşına geri dönmeyince kız arkadaşı merak ederek polise haber verir. Polisler suçlunun adını duyunca kim olduğunu anlarlar ve cezaevi firarisi yakalanır.  

Bir şirket çalışanlarının iş başında güvenli gözlük kullanmalarını teşvik etmek için özel bir film izletilir. Kanlı iş kazalarını gösteren film o kadar canlıymış ki 25 kişi odadan kaçar. 13 işçi bayılır ve işçilerden biri sandalyeden ilginç bir durumda düşerek kafasından yaralanır.    

1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer serbest bırakılmaz ise morarana kadar nefesini tutacağını söyler. Polisler kadını bırakmayınca kadın da gerçekten ölünceye kadar nefesini tutarak ölür.   

Hindistan'ın Assam eyaletinde pirinç birası içip sarhoş olan 12 fil 3 kişinin ezilmesine, iki kişinin de yaralanmalarına neden olur.

Jake Fen isimli Macar adam eşini korkutmak için kendini asmış pozu verince, eve gelen eş kocasını o halde görür ve bayılır. Bu sırada kapıyı açık gören komşu kadın içeri girince iki cesetle karşılaşır, bundan istifade evi soyar. Asma pozu numarası yapan Jake kadına bir tekme atar, kadın cesedin canlandığını sanıp korkudan ölür.

Aklın pencere ve perdelerinin kapalı tutulması aklın nezarette tutulması demektir. Aklın hürriyeti tahdit edilince bu olaylar meydana geliyor. 

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..