Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Siyaset
 

Akıl ve Siyaset

Akıl ve Siyaset
 

Bir siyâsetçiden bir kere nefret ettiniz mi; hiç de mâkul olmayan gerekçelerle ona saldırabilirsiniz.
 
Ya da aynı şekilde, bir siyâsetçiyi bir kere sevdiniz mi; hiç de mâkul olmayan gerekçelerle onu savunabilirsiniz.
 
Türkiye, bu sevgi ya da nefret taraflarının "futbol müsâbakası" ile kaderi tâyin edilecek bir ülke değildir.
 
Hisleri ile konuşanların susması ülkenin menfaatinedir. Meselâ Cumhurbaşkanına; sapıklığa varan sevgi ile ya da düşmanlığa varan nefret ile konuşanlar bu süreçte mâkul konuşanlara siyâsî kamuoyunu bıraksın.
 
Memleket meselesi, romantik şiirlerin konusu değildir; bir milletin geçmişi ve geleceğini dert edinmektir. "Kökü mâzide olan âtîyim." diyebilmek böyle bir şuurun hulâsasıdır.
 
Savunduğunuz konu, hislerin çarpıklığından arındırılmışsa ve samîmî olarak milletin âkıbetine ilişkin ise işte ancak bu durumda memleket meselesi olur. Aksi halde kendinizi tatmin ettiğiniz safsatadan öteye geçmez. "Mevzûubahis vatansa gerisi teferruâttır." klişesinin sâhici mânâsı budur.
 
Bu konuda hedeflenen samîmiyet ve mâkuliyetin kıstası, sizden sonra ülkenin ne durumda olacağını düşünmenizdir. Her konuda olduğu gibi yine burada da samîmiyetin kazanılması ölüm düşüncesinden geçiyor.
 
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet pâyidar kalacaktır." diyen Gazi Paşa'nın işâret ettiği de bu hakîkattir.
 
 
Toplam blog
: 60
: 348
Kayıt tarihi
: 07.09.16
 
 

SBF-Mülkiye mezunu, TCDD'de Memur. ..