Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

AKP'ye İzmir tokadı

AKP'ye İzmir tokadı
 

Gavur İzmir değil, Güzel İzmir.


Düşünebiliyor musunuz, İzmir'in 31 ilçesinden birinde bile Belediye Başkanı çıkaramadı AKP. İzmirliler adına gurur duydum. Helal olsun sizlere hemşerilerim. İzmirli olmanın hakkını verdiniz.

Tarih bilgisi olmadan Gavur İzmir bilmem ne ha! Al sana gavur İzmir!

İzmir'i almalıyız ha! Aldınız mı?

Babanızın malıydı; yıllardır ihmal et, sonra da bir iki göstermelik mitingle, paralı kalabalıkla meydanları doldur, "İzmir'i alacağız!" sloganları at! Ama İzmirli duymamış bak! Sana hiçbir Belediyeyi emanet etmemiş. Bağırmakla, çağırmakla, istemekle, mitinglerle olmuyor demek ki? Seni seçmemiş bile olsa hizmet getireceksin. İzmirli de bu ülkenin insanı. Sen sadece seçenlere hizmet edeceksen, hükümete talip olmayacaksın! Ayrımcılık yapmayacaksın!

İzmir zaten yıllardır ihmal edilir, iktidarlar tarafından. Hele son 6 yıldır, AKP İzmir'e tam bir üvey evlat muamelesi yaptı. O kadar çok yapılacak iş var ki İzmir'de! Hükümet desteği olmadan zor. Sadece belediyelerin yapacağı işler değil yani.

* Başbakan; biz herkesin hükümetiyiz, gibi güzel laflar ediyor ama, iş icraata geldi mi yok bir şey. Rahmetli Ahmet Piriştina İzmir'de gördüğüm en iyi belediye başkanıydı. Tuttuğunu koparan bir başkan. Ama kusura bakmasın Aziz Kocaoğlu, öyle değil. Anlatmak istediklerini pek de güzel anlatamıyor. Sakin bir yapısı var. Başbakanı ikna edemiyor galiba ki İzmir öksüz çocuk gibi.

* Tabii Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi de güzel işlere imza attı. Ama yeterli değil. Hükümetle daha iyi diyalog içinde olmalı ve İzmir için çok daha güzel çalışmalar yapmalı. Hükümetin desteklemediği projeleri de halka şikayet etmeli. İzmirli hükümetin İzmir için neler yapıp neler yapmadığını bilsin ki önümüzdeki genel seçimlerde tokat mı atacak, şamar mı karar versin!

* Aziz Başkan, artık şu İkiçeşmelik Caddesi bir yüz karası olmaktan kurtulmalı. Harpten çıkmış bir hali var. Yıkılacak binalar yıkılmalı, Agora harabeleri de tam görünmeli. Kamulaştırma zor oluyorsa bir sürü İzmir milletvekili var, Meclis'e kanun teklifi versinler, kamulaştırma kolaylaşsın! Şu SİT denen kuruluş da doğru dürüst çalışsın!

* Havrasokağı da yüz karası. Benim çocukluğumda, 50 sene önce daha güzeldi. İlkellik abidesi gibi duruyor orada. İzmir'in en güzel pazaryeriydi, her gün açık olan bir pazaryeri. Havrasokağı esnafı çok ilkel ve hijyen olmayan şartlarda, görüntü kirliliği vererek çalışıyor. Hiçbir dükkanda tuvalet yok. Su bağlantısı yapmıyor belediye. Bu rezalete son verilmeli. Esnafın çoğu, ibadete değil ama affedersiniz işemeye camiye gidiyor.

* AKP'ye İzmirliler tarafından indirilen tokat acıtmaz, İzmirli naziktir. Ama iz bırakır. Başbakan da artık İzmir'in gerçekten yenilir, yutulur lokma olmadığını anlamalı. Genel seçimlere kadar bu güzel şehrimize muslukları açmalı. İzmir'in eksiklikleri tamamlanmalı.

Yoksa genel seçimlerde hiç oy alamaz İzmir'den!

Mustafa Mumcu, 30. 03. 2009
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..