- Kategori
- Türk Mutfağı
Alabalık köftesi..

Alabalık zaten çok lezzetli bir balık tır. Güveçte de çok güzel oluyor, yapıp yemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN..
Malzemeler;
2 Adet alabalık,
1 Adet soğan ,
Yarım demet maydanoz ,
1 Adet yumurta,
2 Dilim ekmek,
1 Tatlı kaşığı kimyon ,
1 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı zeytinya1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Alabalıkları temizleyip haşlayın.
· Deri ve kılçıklarını ayıklayın.
· Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
· Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.
· Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun.
· Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin.
· Bir tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
· Sıcak olarak servis yapın.
İsteğe göre yeşillikle süsleyebilirsiniz...