Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Atletizm
 

Alemitu-Nevin-Elvan: Tek Ve Tek Başına Şampiyonlar

Alemitu-Nevin-Elvan: Tek Ve Tek Başına Şampiyonlar
 

Onların, milyon dolarlık futbolcular kadar servetleri yok. Onların arkasında, hava alanında karşılayacak coşkulu taraftarları da yok. Ve en önemlisi, onların büyük başarılarını geniş gazete sütunlarına aktaracak, onların elde ettikleri büyük başarılara, toplumsal bir ilginin doğmasına büyük ölçüde katkı sağlayacak bir spor basını yok...

Ama Pistin Kraliçeleri, İspanya'nın Barcelona şehrinde dün koşulan metrelerin ardından sona eren 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde ettikleri dereceler ve kazandıkları madalyalarla, yine bayrağımızın, uluslararası düzeyde bir spor organizasyonunun şeref kürsüsünde daha dalgalanmasını ve Milli Marşımızın, Avrupa'nın semalarında bir kez daha yankılanmasını sağladılar, sessiz ve derinden. Belki bu tarihi başarıdan, birçoğumuzun haberi bile yok.

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın son gününde, 5000 Metre Finali'nde piste çıkan atletlerimizden Alemitu Bekele, 14.52.20'lik derecesiyle Avrupa Şampiyonu oldu. Yine 5000 Metre Finali'nde piste çıkan bir diğer atletimiz Elvan Abeylegesse de, 14.54.44'lük derecesiyle Bekele'nin ardından 5000 Metre'de Avrupa 2.si oldu.

Türkiye ise; kazanılan 3 Altın, 1 Bronz, toplamda 4 madalya ile Avrupa 5.liğini elde etti.

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Bayanlar 100 Metre Engelli'de 12.63'lük derecesiyle Avrupa Şampiyonu olan atletimiz Nevin Yanıt, kendisiyle yapılan bir röportajda, Avrupa Şampiyonası'na hazırlık sürecinin kendisi için zorluklar içinde geçtiğini; çevresinde yeterli özelliklere sahip bir antrenman sahası olmamasından ötürü, çoğu kez balçık hale gelmiş sahalar ve tuvalet köşelerinde antrenmanlarını yapmak durumunda kaldığını, baba ocağı Mersin'de antrenman yapmaya elverişli bir tartan pistin olmamasından ötürü, antrenmanlarını yapmak için her gün 60 km. mesafedeki Adana'ya gidip, geldiğini ve sponsor bulmada hâlâ çekmekte olduğu sıkıntıları, artık Avrupa Şampiyonu bir atlet olmanın verdiği mağrurluk ve ağırbaşlılıkla dile getirmekten çekinmiyor. ( Haber Türk, sayfa: 12; 2 Ağustos 2010)

Avrupa Şampiyonu atletimiz Nevin Yanıt ve madalya sahibi diğer bayan atletlerimizin başarı öyküleri; ' Başarıya giden her yol taşlı olur.' söyleminin canlı birer örneği âdeta.

Yazar Ayşe Kulin'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eski Başkanı Merhume Prof. Dr. Türkan Saylan'ın zorluklarla dolu yaşamını konu aldığı kitabı Tek Ve Tek Başına Türkan, neredeyse şampiyon bayan atletlerimizin madalya yolculuklarıyla bire bir örtüşen, karşılaştığı zorluklara her daim göğüs germesini bilen, aldığı tehditler ve hakkında çıkan mahkûmiyet kararları karşısında dağ gibi dimdik ayakta kalan bir Atatürkçü bilim kadınını anlatıyor.

Merhume Türkan Saylan'ın, Ç.Y.D.D. ile en büyük ideali; kızların okumasıyla birlikte, Türkiye'nin çağdaş bir ülke dokusuna kavuşabilmesiydi. Ve O göremese de, yetiştirdiği kardelenlerden bugün öğretmen olup, Elif Öğretmen gibi terör örgütüne şehit verdiği astsubay eşinin memleketine atananlar çıktı.

Bir şeye inancınızı korumak, onu başarmanızın yarısıdır. Hedefinize ne denli inanıyorsanız, en aşılmaz denilen engeller dahi durduramaz sizi.

İstanbul Atatürk Havalimanı, ismi, kalitesi ve kulübü kim olursa olsun; her yabancı oyuncu transferinde kulüp taraftarlarının uğrak yeri olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde de ünlü İspanyol futbolcu Guti'yi, on binlerce Beşiktaş taraftarı coşkulu tezahüratlarla hava alanında karşıkadı.

Tamamen futbola endekslenen ülkemiz spor basını; futbolla yatıp, futbolla kalkan ve diğer sportif branşlarda elde edilen başarıları görmezden gelen fanatik bir toplum yarattı.

Dün akşam (veya bugün) Barcelona'dan kalkan ve şampiyon atletlerimizi taşıyan uçaklardan biri mutlaka İstanbul'a inmiştir. Sizce, onları aynı coşkuyla karşılamaya kaç kişi gitmiştir?

Ayşe Kulin;

Everest Yayınları, 2009

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..