Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'dan Bir Fatih Terim Yaratabilir mi?

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'dan Bir Fatih Terim Yaratabilir mi?
 

Aziz Yıldırım'ın, bir kulüp başkanı olarak teknik direktörlük kriterlerini anlamak bir hayli çaba gerektiriyor. Daha önce; 'kokainman bir teknik direktörle kesinlikle çalışmam', diyerek veto ettiği bir ismi, sonra hiçbir şey olmamış gibi takımının başına getirebiliyor. Başkanla teknik direktörün yolları, lig şampiyonluğuyla geçen iki yılın ardından, üçüncü yılın sonunda ayrılıyor.

Başkan, bu kez camianın ve taraftarların tereddütle baktığı bir ismi, Fenerbahçe'nin başına getiriyor ve takım ertesi yıl şampiyon olduğu gibi, iki yıl Avrupa kupalarında, tarihinde hiç ulaşamadığı başarılı sonuçları elde ediyor. Önce UEFA Avrupa Ligi'nde, bir yıl sonra da Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalıyor.

Bu teknik adamla da yollar ikinci yılın sonunda ayrılıyor ve yerine, artık emekliliğine gün sayan İspanyol Luis Aragones'le anlaşılıyor. O'nda da beklentiler boşa çıkıyor ve sezon sonunda yollar ayrılıyor.

Daha sonra Başkan, kulüp taraftarlarına 10 yıllık süre içinde hem 3 sene üst üste lig şampiyonluğu, hem de bir Avrupa kupası kaldırma vaadinde bulunuyor. Ve bu vaadinin ilk aşamasını gerçekleştirmek üzere, daha önce yollarını ayırdığı Daum'a bir kez daha Fenerbahçe'yi teslim ediyor.

Aziz Yıldırım'ın, 12 yıllık başkanlığı döneminde çalıştığı teknik adamlara şöyle bir bakarsak; hoca seçiminde, sözünü verdiği başarıları gerçekleştirecek bir istikrar sağlayamadığı çok açık bir şekilde görünüyor. Birçok isimle, 1 seneden fazla çalışılmamış. Üstelik bu teknik adamlardan; Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu ve Oğuz Çetin gibi camianın içinden gelen isimlerle bile uzun süreli bir çalışma ortamı oluşturulmamış.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ne Rıdvan Dilmen, Turhan Sofuoğlu ve Oğuz Çetin'den sonra getirilen, camianın yakından tanıdığı 4. isim olmakta.

Aziz Yıldırım, uzun bir süredir devam eden yabancı hoca sirkülasyonunun ardından, en sonunda yerli isimlere geri dönüş yapmış durumda. Yalnız gidişat son karşılaşmalardaki gibi devam ederse, yakın bir süreçte Aykut Kocaman'ın, Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü'ndeki geleceği de tartışılacağa benziyor.

Fenerbahçe'de göze çarpan sorunlar, yalnız oyun sistemiyle ilgili sıkıntılar da değil üstelik. Fenerbahçe'de takım içi disipline dair birtakım sorunlar da gözlemleniyor. Son üç karşılaşmada (Galatasaray ve Young Boys maçları) görülen kırmızı kartlar, işte bu disiplin zaafiyetinin en bariz örneği. Bu haliyle Fenerbahçe'nin, ligdeki pek çok karşılaşmada sorunlar yaşaması işten bile değil. Takımdaki iç huzursuzluk derseniz, o da daha lig başlamadan kendini açık açık belli ediyor.

Öyle, deyince hemen Avrupa kupası sahibi olunmuyor. Aziz Yıldırım, ilk önce Aykut Kocaman'dan bir Fatih Terim yaratmalı. Ve sonuna dek de O'nun arkasında durmalı.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..