Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Atletizm
 

Nevin'den bir madalya ile birçok soruna Yanıt geldi.

Nevin'den bir madalya ile birçok soruna Yanıt geldi.
 

Senin başarın birçok gence rehber olacaktır.teşekkürler Nevin,ayağına sağlık.


Elvan,Nevin ve Bekele Avrupa Atletizm Şampiyonasında yüzümüzü güldürdü.Özellikle Nevin’in 100 metre engelli koşudaki başarısı sürpriz oldu ve gözlerimizi yaşarttı.Elvan’dan yine madalya bekliyorduk ama daha önce rengini tutturamıyordu.Barcelona’da renk de tuttu ahenk de.

Elvan ve Bekele devşirme sporcular olsa da Türk antrenörlerin ve Türkiye Atletizm Federasyonunun uzun planlamaları,çalışmalarının sonucu bu podyuma çıktılar.Devşirme sporcular uzun vadeli planlar içinde yer almalı bence.

Nevin için bir paragraf da Fenerbahçe Spor Klübü için açmalıyız.FB bu yetenekli kızı atletizm şubesine katarak gelişimine katkıda bulunmuştur.Diğer büyük klüpler de futbol klübü olmaktan çıkıp bir an önce spor klübü olmak için uğraş vermelidir.Karşılığını alacaklarının Yanıt’ı Nevin’dir.

Nevin’in ailesi de bu başarıda önemli rol oynuyor.Yanıt ailesi Mersin’li.Babası eski futbolcu,yıllarca Tarsus İdmanyurdu’nda oynamış.Ağabeyi ve annesi atletizmle uğraşmış.Sporcu bir aileden böyle bir çocuk çıkması ailelerin de bu başarıda ne kadar payının olduğunun Yanıt’ı.

Bir de 'bizde sporcu yetişmez' anlayışını yerle bir etti Nevin.Tartan pisti bile birkaç yıl öncesine kadar görmeyen,çamurda boğuşan,hocasının elde yaptığı derme çatma tahta engelle çalışan kız bugün Avrupa Şampiyonu oldu.Süreyya Ayhan'ı istasna olarak kabul edip madalya umudunu devşirmelere havale eden bu zihniyete en iyi Yanıt yine Nevin'den geldi.Demek ki sporcular desteklenir,cesaretlendirilir ve gerekli şartlar sağlanırsa podyumun zirvesi o kadar da uzak değil.Bu anlayışa da en iyi Yanıt Nevin'den.

Süreyya Ayhan demişken bu şampiyona gözlerimiz ister istemez O'nu aradı.İçimiz burkuldu tabi.Yanlış tercihler ve yanlış antrenör kurbanı olarak tarihteki yerini aldı.Kayan bir yıldız gibi çıkıp gitti hayatımızdan.Oysa Dünya Şampiyonalarında,Olimpiyatlarda kürsüye çıkmak varken şimdi evde antrenör kocasına çorba pişiriyor.Kadere bak..Süreyya ve antrenör eşine aldıkları kararların en acı Yanıt'ı Nevin'den geldi.

Bir üzüntüm de Cüneyt Koryürek ‘in bu başarılı sonuçları görememesidir.Ülkemizin en uzman atletizm gazetecisi olan Cüneyt Koryürek’i trafik kazasına kurban ettik.Ülkemizin en önemli uzmanını,değerini önlenebilir ihmaller zincirine kurban verdik.Umarım gökyüzünde bu başarılara tanıklık etmiştir.

Velhasıl Nevin bir madalya aldı,birçok konuya Yanıt verdi.Elvan,Bekele ve Nevin’i ve tebrik ediyor,gözlerinden öpüyorum.Ayaklarınıza sağlık.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..