Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Alex'ten KOCAMAN cevap:FB:5 -Aykut Kocaman:2

Alex'ten KOCAMAN cevap:FB:5 -Aykut Kocaman:2
 

En çok sana yakışırdı...ayağına sağlık!


Uzun zaman oldu futbol daha doğrusu Fenerbahçem ile ilgili yazmayalı...en son Okanlı maçta kalmışım...taa ağustos sıcaklarında oynanan maçta. Fenerbahçe farklı yense de yenilse de içimden yazmak gelmiyor, Aykut Hocalı dönem beni çok sıktı gerçekten...oyuncuları da sıkıyordur zaar, adamın tepkisiz halleri. En kötü günlerinde, o Aragonesli dönemlerde bile daha maç bitmeden klavyenin başına geçerdim.

"Hep destek tam destek," ve "Yensen de yenilsen de seninle," demek için...kuyruğu dik tutmak adına belki de...

Oysa ki ne çok şey vardı yazılacak, Gaziantep deplasmanında Alex'in ligdeki 100. golüyle Yüzler Kulübü'ne girmesi, bu hafta evinde 3000. gol sevinci, o da yetmeyip 6. kez hat- trick yapması...adam daha ne yapsın? Golse gol, asistse asist...zekaysa zeka, efendilikse efendilik...taraftarın neredeyse % 100 seviyor, diğer taraftarlar da kıskançlık ve hayranlıkla izliyor...

Neymiş efendim, küçük maçların adamıymış, koşmuyormuş, Avrupa'da adı yokmuş...olanları da gördük işte. Büyük umutlarla transfer edilip, bizim derbiye saklanan Iverson bir basket attı, Alex tam 3 gol...hem de 22 dakikada. Üstelik goller birbirinden güzel, karambolden değil...3000. gol özellikle Alex için ayarlandı sanırım, golün pasını veren de haftalardır ıslıklanan Baroni. Arkadaşları da ona layık görmüşler, gerçekten en çok onun ayaklarına yakışırdı, başkası atsa o kadar sevinmezdim. Belki saymazlar diye 3 tane atarak tarihe geçmeyi garantiledi.

Bu güzel maçtan sonra bile Kocaman Aykut, Alex'e laf sokuşturmakla meşguldü, kendi ayıbını örtmek için, çünkü Alex'i oyundan aldıktan sonra 2 gol yedik. Alex'i alkışlatmaksa amacın maç biterken al oyundan. Daha verimsiz olanlar da vardı üstelik. Hep söylüyorum, Semih, Alex ile oynadığında *Semih* oluyor, bunu biz bile farkediyoruz da hoca farketmiyor. Taraftar korkusu ve yönetimin baskısı olmasa Alex'i kadro dışı bırakacak neredeyse, ağzının ucuyla "aramızda problem yok," diyor...biz de inandık!

Aykut Kocaman, belki de bu kocaman yürekli ve kocaman ayaklı(!) yıldızdan, kendi tahtını sallayacak, rekorlarını kıracak, diye korkuyor... yoluna taş koyuyor. Bence korkmasın o onu çoktan solladı, efsane oldu bile...Aykut Hoca farkında değil.

Şimdi Fenerbahçe Yönetimi'ne son sözüm:

Fenerbahçe-Ülker ve kadın basketbol takımının başına dünyaca ünlü teknik adamlar getirdiniz, potada kızlar zaten başarılıydı...FB-Ülker'in yurtdışı başarısızlığı Tanjeviç'in gerginliğinden oldu, son maçta Gricek eski takımına karşı atabileceği sayıyı atmadı ve takımının elenmesine sebep oldu. Gitmeyi kafasına koymuştu zaar. Semih ve Ömer Aşık'ın serbest atış zaafiyetleri de cabasıydı. Takım şimdi Kaya dışında mükemmele yakın oynuyor. Efes Pilsen'den Kaya'yı alacaklarına GS'ye giden Shumpert'i alsalarmış. Kaya takımı bozuyor, taraftarlar da sevmiyor onu.

Kızlar dünya şekeri, yıldızlar gittikçe yıldızlaşıyor...İlk maçta Kayseri'de bir yolkazası oldu, ama ders oldu onlara, vitesi yükselttiler.

Kadınlar voleybol takımının başına Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörünü aldınız, takım zaten kendini kanıtlamıştı, hocasız bile set vermeden götürüyorlar işi...Erkek voleybol takımı tam olarak güven vermiyor, inişli çıkışlı grafikleri var. Bu sezon 3 dünya yıldızı gelmiş ama bizim yerli pasör Aslan çok gergin, bir de smaç servislerin en çok kaçıranı Emre Batur...sayılar basit hatalarla heba oluyor...Georgie Demeter ruhsuz denilebilecek derecese gailesiz. Onu değiştirmeyi hiç düşünmüyorlar nedense,Türkçe konuşuyor, diye belki de.

Gelelim soruma: Diğer branşlardaki takımların başına dünyanın en başarılı teknik adamlarını getirebiliyorsunuz, aferin. Peki, milyonları ilgilendiren ve kulüp başarısı onun başarısıyla ölçülen futbol takımını, ne yurtiçinde ne de yurtdışında hiçbir başarısı olmayan sıradan bir teknik adama, bir eski futbolcuya nasıl teslim ediyorsunuz?

Alt yapıda staj yaptırmak aklınıza gelmedi mi hiç? Futbolculuğu başarılı olmuş olabilir, ama egoları şişkin kişiler takımları asla idare edemez. Alex'in başarılı olduğu her maçtan sonra yaptığı açıklamalar bile açık seçik ele veriyor kendisini.

Kalan maçlarda izlediği yol ne olursa olsun, bu sonuçla taraftar mutlu olmayacak. Ezeli rakiplerin bizden kötü durumda olmaları şimdilik hocanın ekmeğine tereyağ sürüyor, tersi olsaydı o Abbas çoktan "yolcu" olmuştu...

Aykut Hoca unutmasın ki; her şeyin ve herkesin modası geçer, ama Alex'in geçmez! O gönlümüzdeki yerini çoktan nakış nakış işledi...Antepişi gibi...

İstanbulspor maçını nasıl değerlendirecek bakalım?

Sevgiyle kalın!

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..