Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '11

 
Kategori
İnançlar
 

Allah dilediğini zorla yaptırmaya gücü yetendir

Allah dilediğini zorla yaptırmaya gücü yetendir
 

Allah'ın güzel isimlerinden olan 'Cebbar' kırılanları onaran, eksikleri tamamlayan, her türlü karışıklığı düzelten, yoluna koyan anlamına gelir. Diğer anlamı ise şudur; Allah, evrenin her noktasında ve her şey üzerinde dilediğini yaptırmaya gücü yetendir. O'nun hüküm ve iradesine karşı gelinme ihtimali yoktur. 

Örneğin Allah'ın sünneti gereği her dönemde müminlerin karşısında azılı bir inkarcı grup bulunur. Allah'tan korkmayan, O'nun buyruklarından yüz çeviren ve O'na karşı gelen bu isyankar ve günahkar kimseler hiç bir zaman cezaya çarptırılmak istemezler. Ancak zamanı geldiğinde Allah'ın takdir edeceği cezayı çekmek zorunda kalırlar. Allah'ın mutlak iradesi, kudreti ve kontrolü altında bulunmayan hiçbir varlık yoktur. 

Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde olanların hepsi, ister-istemez, O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülüp götürüleceklerdir.” (Al-i İmran Suresi, 83) 

Bu durumda Allah’a karşı büyüklenmenin, O’na teslim olmamanın, kendini Allah’tan bağımsız bir varlık olarak görmenin çarpık bir mantık olduğu açıktır. Bu düşüncenin kaynağında, insanın kendisine benlik vermesi vardır. Oysa insan ne dünyaya kendi iradesiyle gelir ne de dünyadaki yaşamının ne zaman sona ereceğini bilir. Rabb'i karşısında öylesine acizdir ki, hiçbir şey gerçekte kendisinin değildir; -kendi bedeni de dahil- hiçbir şeyin kontrolü de ona ait değildir. Biraz düşünse gerçekleri görüp, büyüklenmesinin ne denli anlamsız olduğunu anlayabilecektir. 

Samimi inanan insan ise aczini bilir; Allah'ın sonsuz akıl ve güç sahibi olduğunu kavramıştır. Allah'ın sonsuz gücüyle, dilediğini sebeplere bağlı kalmaksızın yaratacağını bilir. 

Allah'ın Cebbar sıfatının tecellilerini birçok yerde görmemiz mümkündür. Örneğin evrim teorisini kanıtlamak amacıyla yeraltı katmanlarını adeta yeryüzüne taşıyan Darwinistler'in buldukları her fosil Yaratılışın kanıtı olmuştur. Buna karşılık tek bir tane arageçiş form fosili bulamamışlardır. Ne olmuştur?.. Allah Cebbar sıfatıyla inkarı imana hizmet ettirmiştir. 11 Eylül sonrası Kur'an satışlarının müthiş artması, insanların dalga dalga İslam'a koşmaları da bunun göstergelerindendir. 

Allah, İslam Birliği konusunda da çok alakasız insanları hizmet ettirmeye gücü yetendir. Ne buyuruyor Allah Kur'an'da?.. Kafirler ve müşrikler istemese de nurunu tamamlayacağını, İslam'ı tüm dinlere üstün kılacağını, yeryüzünde güçten düşürülenleri önderler yapacağını, onları mirasçılar kılacağını ve Kur'an ahlakının yeryüzüne hakim olacağını... Allah vaadinden asla dönmez. Allah'ın gücünü gereği gibi takdir eden samimi inananlar işte buna inanırlar. 

İnsanların, Allah’ın gücünü, sahip oldukları her şeyi O'nun verdiğini, dilediğinde hepsini geri alabileceğini, tüm canlıların ölümlü olduğunu, tek baki kalacak olanın Rabb'leri olduğunu kabullenip, O'na teslim olmaları gerekir. Çünkü Allah, Kendisi’ne karşı haksız yere büyüklenen, acizliğini kabullenmeyen ve yüz çeviren herkese dilediğinde zorla boyun eğdirmeye gücü yetendir. 

O Allah ki, O'ndan başka İlah yoktur. Meliktir; Kuddûstur; Selam'ır; Mü'mindir; Müheymindir; Azizdir; Cebbardır; Mütekebbirdir. Allah, (müşriklerin) şirk koştuklarından çok Yücedir. (Haşr Suresi, 23) 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..