Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '09

 
Kategori
İnançlar
 

Allah korkusu ve duanın duygusu

Allah korkusu ve duanın duygusu
 

Cenin


Takvanın, yani Allah'tan hakkıyla korkmanın ne demek olduğunu yeni yeni idrak etmeye başladım. Sonsuz bir kuvvet ve istediği her şeyi yapma hakkına sahip.

Bir insana biraz güç verdiğinde muhtemelen bir zorba oluyor. Yukarıdan bir makama gelen, bir şeyleri sindiremeyen, yeterli ahlaki eğitimi almamış kişilere biraz güç verin, ve kenara çekip zorbalığı seyredin. Emretme, hükmetme, bağırıp çağırma, hatta ölümle sonuçlanan canice kıyımlar.

Oysa, O öyle bir Allah ki, büyük küçük, değerli değersiz, mümin kafir demeden herkese rahmetiyle muamele ediyor. Günahları af ediyor, tövbeleri kabul ediyor.

El açıp dua ederken bile saygı sınırlarını zorlayabiliyoruz. Bunun da yeni farkına vardım. Bu nasıl istemekmiş öyle. Hakkımızda hayırlısını nasip eyle, günahlarımızı affeyle bile derken kalbin nerede, sevgin nerede, korkun ve ümidin nerede? Tüm kainatın ve varolan her şeyin sahibiyle konuşuyorsun. O, seni kendine muhatap seçmiş. Rabbim! Nasıl bir şeref ve taşıması ne kadar zor bir yük! Bizleri lütfunla muvaffak kıl. Naz makamından yaptığımız duaları kabul eyle Ya Erhamerrahimin. Hiçbir sevgi senin sevginle boy ölçüşemez.

 
Toplam blog
: 20
: 420
Kayıt tarihi
: 15.09.07
 
 

8 yıldır insanın da içinde bulunmuş olduğu sistem hakkında kitaplar okuyor ve konu üzerinde düşünüyo..