Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Alman pastası

Alman pastası
 

MALZEMELER:

* 2 Yumurta
* 3 Yemek kaşığı Toz Şeker
* 1 Su bardağı ılık süt
* 150 gr Margarin
* Aldığı kadar un
* Üzeri için yumurta sarısı
* 1 Paket toz maya
* 2 Adet muz
* Pudra şekeri

KREMASI:

* 2 Yumurta
* 3 Su bardağı Süt
* 2 Yemek kaşığı Nişasta
* 2 Çorba kaşığı un
* 2 paket vanilya
* 7 Çorba kaşığı Toz şeker

YAPILIŞI:

* Öncelikle kremasını yapıp soğutmamız gerek. Bunun için tencerede yumurta, şeker, vanilya ,un ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak sütü yedirelim. Ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirelim. İyice koyulaşınca ocaktan alalım ve üstünün tutamaması için ara ara karıştıralım ve iyice ılıyınca mikserle çırpalım
* .Pastamızın hamurunu hazırlamaya sıra geldi. Bunun için süt ve yağı eritin
* Daha sonra bir kaseye sütlü yağı ve şekeri alıp eritin. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
* Yağladığınız fırın tepsisine mandalina büyüklüğünde aralıklı olarak dizin ( 12 adet beze çıktı)
* Tepsiyi fırının içinde mayalanması için bırakın. İki katı büyüklüğüne ulaşınca dışarı çıkarıp fırını 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
* Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz bezeleri fırında üstleri kızarana kadar tutun.
* Dışarıda soğutup içlerine pasta kremasından eşit miktarda ekleyip üzerine de muz ilave edin.
* Yiyeceğiniz zaman üstüne pudra şekeri serpin. Eğer bir pasta saklama kabınnda saklayacaksanız pudra şekeri serpmeyin emiyor ve üstü ıslak kalıyor. Yeneceği zaman üstüne pudra şekerini serpersiniz.
 

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..