Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (28)

Alo orda mısın (28)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--27-/Blog/?BlogNo=115704

 

Ailesinin kullanmadığı yazlık bu iş için idealdi. Kimse oraya bakmayı akıl etmezdi. Herkes onları uzaklarda ararken onlar güven içinde olacaklardı. Eve gider gitmez yattı sabah da erkenden kalkarak işe gitmek yerine yazlığın yolunu tuttu.

Küçük şirin bir yazlıktı. İçeri girdiğinde gözü korktu. Etraf toz içindeydi. Hiçbir şeye el değilmiyordu. Hemen bir temizlik şirketini arayarak acil gelmelerini istedi. Şirket yetkilisi, birden fazla eleman gönderebileceğini, işlerin hepsini bir günde bitirebileceklerini ama fiyat konusunda anlaşıp anlaşamayacaklarını sorduğunda Murat, “bugün işler bitsin ücreti neyse öderim” diyerek şirketle anlaştı. Şirketten biraz sonra geleceklerdi.

Ev işini halletmişti, biraz sonra şirketten gelip ne var ne yok temizlenecekti. Bahçede de yabani otlar çiçekler vardı. Onları da halletmeliyim diye düşünürken çim biçme makinasının sesini duydu. Yan tarafta villaların görevlisi bahçeyi temizliyordu. Hemen onun yanına giderek kendi bahçesini temizleyip temizleyemeyeceğini sordu. Görevli işi bittikten sonra gelebileceğini söylediğinde Murat görevliyle anlaşarak geri döndü.

Beklenildiği üzere şirketten elemanlar geldi. Murat onlara yazlığı gezdirdi. Mutfak eşyalarından balkonlara varıncaya kadar herşeyin tertemiz olmasını istediğini söyledi. “Yarın geldiğimde burada yaşayabilmeliyim” dediğinde yarın olamayacağını koltukların ve küçük halıların kuruması gerektiğini söylediler.

Çok sistemli çalışıyorlardı. Ayak altında kaldığını düşünerek bahçeye çıktı O arada çimleri biçmek için görüştüğü görevli geldi. Çok kısa bir süre içinde bahçe tertemiz oldu. “Çiçek alsam diker misiniz, Hatta zamanınız varsa çiçekleri birlikte gitsek alıp gelsek?” diye bir teklifte bulundu. Görevli işinin bittiğini ve birlikte gidebileceklerini, çiçekleri ekebileceğini söyledi.

Birlikte hiç vakit kaybetmeden çiçekçiye giderek bahçe için uygun çiçekler aldılar. Geri döndüklerinde çiçekleri özenle diktiler. Görevli, “sizi daha önce hiç görmedin yeni misiniz?” diye sordu. Murat, “evet yeniyim” cevabını verdi. Görevli, “ne zaman kalmaya geleceksiniz?” diye sordu. Murat bir hafta sonra yerleşmeyi düşündüğünü bu süre içinde yazlığa hergün uğrayabileceğini söyledi.

Murat bir günde ne çok işi halletmişti. Ev hala temizleniyordu ve acıkmıştı. Arabasına binerek karnını doyurabileceği biryer arayışı içine girdi. Bir süre sonra istediği yeri bulmuştu. İşleri yoluna koymanın verdiği rahatlıkla güzelce yemeğini yedi. Yazlıkta çalışanlar için de yiyecekleri paket yaptırıp içecekleri de alıp yazlığa geri döndü.

Gözlerine inanamadı. İşlerin henüz tam olarak bitmemesine rağmen, yazlık bambaşka bir hal almıştı. Çalışanlara ara verip yemeklerini yemelerini söyledi. Yemek faslından sonra işe kaldıkları yerden devam ettiler. Akşama kadar çalıştılar ve işleri de bitirdiler. Emeklerinin karşılığını alarak oradan ayrıldılar.

Murat hergün gelip evi havalandırmalıydı eve yeni şeyler de almalıydı. Evden ayrılırken son bir kez eve baktı. Ev tahminden bile güzel olmuştu.

Acaba Nazan evini sevecek miydi…

İstemeyerek de olsa küçük şirin evinden ayrıldı... 

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..