Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Altın yumurta

Altın yumurta
 

Altın yumurta


Bu aralar tüketicinin de üreticinin de dilinden düşmeyen ve dikkatleri üzerine çekmiş  konu var ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Çoğu zaman toplumda en kolay yoldan doyma yöntemi olarak bilinen ve adlandırılan , “ Kır bir tane…  “ diye cümleye başlanıp devamı getirilen bu gıdamız, tahmini zor olmasa gerek , yumurta.

Bir gün gelir de yumurtayı böyle bu fiyatlarda görür müyüz? “ deseler  büyük bir kitle bunu beklemezdi. Fiyatlar ciddi anlamda artmış durumda. Bu gıda hepimizin ihtiyacı olan, sürekli tükettiğimiz, lüks olmayan bir şey.  “ Peki ne oldu da bu durumla karşı karşıyayız? “ diye düşünmeniz oldukça normal. Olan bitenler şunlar, dünyada çok fazla ülkede kuş gribi vakası yaşanıyor ve bu ülkeler yumurtayı Türkiye’den karşılamak istiyor açıklamaları var basında.  İhracat olunca,  fiyatlar da % 70 artmış durumda. Bu konuda yapılan açıklamalarda , fiyatların arz talep dengesinde ilerlediği söz konusu. Üreticiler arasından bu durumu olumlu değerlendirenler olduğu gibi, ülkemizdeki tüketiciler de eskisi kadar sık yumurta yiyemeyeceği düşüncesinde .

Yaşanan durumun her gıda da olduğu gibi çevresel ve diğer faktörlere bağlı olarak dönemsel olarak ilerleyeceğini düşünüyorum. Çünkü daha önce bir çok sebze ve meyvede de yaşadığımız bu ani değişimler belirli bir zaman sonra eski halini alabilir. Bundan daha farklı bir noktaya gelebilir de, tam bilemeyiz. Sanırım bunun en doğru değerlendirmesini her zamanki gibi zamanla anlayabiliriz.

Tam olarak bildğimiz kesin bir şey var ki, sevgili tavuk kendisini hiç bu kadar değerli hissetmemişti.

Sağlıkla kalın!

Not :  “ Belki de altın yumurtluyor . “     

Gıda Mühendisi – Nermin Özge Bilge                                                                                                   

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..