Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Blog
 

Altıncı üyelik yılımda Milliyet Blog

Altıncı üyelik yılımda Milliyet Blog
 

Yıllar nasıl da hızlı geçtiler? Şubat 2011'de üye olduğum Milliyet Blog'da beşinci yılı bırakıp 6.yıla giriyorum. Geride kalan bu altıncı yılda neler oldu neler.. Bunları zaten blog sayfalarında fazlasıyla paylaştığımız için ben bu defa blog geçmişimden ve Milliyet Blogun daha da gelişmesi için yapılması gerekenlerden bahsetmek istiyorum.

Beş yıl içinde 150'den fazla blog ve yüzü geçen yorum yazdım. Yazılarım daha çok güncel yazılar, öykü , şiir ve gelecek bilim konularında yoğunlaştı. İşleyen demir pas tutmazmış.. Blog sayesinde kalemimi işler tutup diğer yazı çalışmalarım için de idman yapmış oldum.

En çok zamanın nabzını tutan güncel yazılarım, bazı öykülerim, TV dizi eleştirilerim ve birkaç şiirim okundu. Buna karşılık çok değer verdiğim gelecek bilim ve bilim-kurgu ile ilgili öykü ve yazılarım pek ilgi görmedi. Şunu anladım ki Türkiyede herkes gibi Milliyet Blog okuyucusu da bu türden pek hoşlanmıyor. Özellikle batıda çılgın gibi okunan bilim kurgunun bizde yüzüne bile bakılmıyor. Herhalde ülkenin bilimsel seviyesi ile ilgili bir konu olsa gerek.. Ancak "Kaptan Gökada" isimli Bilim- Kurgu öykümün nasıl olduysa çok tutulup, bin okuma sayısını geçtiğini de söylemeden  geçemiyeceğim. "Samanlı Dağı " adlı şiirimin neredeyse bin okuma sayısına ulaşması da bir hayli ilginç. Güzel olan her edebiyat ürününün eninde sonunda okuyucusunu bulacağına inanıyorum.

Bunun yanında  Rize'nin kurtuluşu ile ilgili yazdığım "2 Mart" isimli öykümün 2 bin defa okunmasını öğrencilerin ödev ihtiyacını karşılamasına bağlıyorum.

Herşeye rağmen Milliyet Blogda yazmaya devam edeceğim.Elimiz kolumuz mürekkebe bulandı bir kere.Ne okumadan durabiliriz, ne de yazmadan..

Bu arada Milliyet Blog'un kendini geliştirmesi, bazı yenilikler  yapması gerekiyor. Bir defa resimler çok küçük.. Büyük resim paylaşımına izin verilmeli. Resim yanında video, resim üstü yazı, müzikli yazı gibi yenilikler getirilmeli.

Az da olsa çok okunan, istikrarlı yazı yazan, ya da yapılacak yazı yarışmasını kazanan yazarlara bir telif ücreti ödenmeli.Marifet iltifata tabidir çünkü..

Önemli bir konu da nasıl ki üniversitelilere sayfalar açıldıysa "Bir fikri olanlara- fikren buluş yapanlara da" blog sayfaları açılmalı.Milliyet blog bunların patentleşmesi ve ticarileşmesi için katkıda bulunmalı.Çünkü ülkemizin geleceği buna bağlı..

Blogun gelişmesi için bir öneriler sayfası da açılabilir. hepimiz severek yazdığımız bu alanın gelişmesini istiyoruz.

Ülkemizin güzel geleceğinde nice bloglara..

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..