Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Aman dikkat !

Aman dikkat !
 

Son 20 dakikaya dikkat! Fernando Cavennaghi’ye dikkat! Yoann Gorrcuff’a dikkat ! Marouane Chamakh’ın hava toplarındaki üstünlüğe dikkat ! Kanat savunucularının bindirmelerine ve kanat ortalarına dikkat!

22 Kasım 2006’da Bordeaux'un Chaban-Delma Stadında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesi sonrasında Avrupa’ya veda etmişti Galatasaray. Geçen iki sene her iki takımın kadro yapısında da önemli değişikliklere tanık oldu. Fransız takımının, o dönemki en deneyimli oyuncularından Johan Micoud ve 3-1 lik maçın golcülerinden santrfor Lilian Laslandes aktif futbol yaşantılarını noktaladılar. Yine o maçtaki ilk golün sahibi Arjantinli sağ açık oyuncusu Alejandro Alonso AS Monaco takımına transfer oldu. Siyahi golcü Jean-Claude Darcheville Valenciennes, Rio Mavuba Lille, Jullien Faubert ise West Ham takımlarının formalarını giyiyorlar şuan. 22 Kasım kadrosunun savunmacılarından Nijeryalı stoper Joseph Enakarhire ise Panathinaikos macerasından sonra şu sıralar boşta. Brezilyalı Teknik direktör Ricardo Gomes ise bir başka Fransız takımı AS Monaco’yu çalıştırıyor.

Lacivert-beyazlılarda 2007 Haziranından bu yana Laurent Blanc görev yapıyor. Fransız teknik adam ligde 4-4-2 ya da 4-1-2-1-2 dizilişlerini tercih ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde ve zorluk derecesi yüksek maçlarda ise sistem 4-2-3-1’e dönüyor.

Savunma

Pek çok Avrupa takımı gibi 4’lü savunma dizilişini tercih eden Bordeaux, bu bloğunu önünde oynayan orta alan oyuncularının savunmaya dönük özelliklerine ve fiziksel üstünlüklerine oldukça güveniyor. Savunmanın ortasında görev alması kuvvetle muhtemel Diawara’nın partnerliğini Planus-Henrique ikilisinden biri yapacak. Laurent Blanc’ın seçim Henrique olduğu takdirde, savunmanın sağı Matthieu Chalme-Mark Planus ikilisinden birine emanet edilecek. Chalme’nin forma giymesi halinde, oyunun her iki yönünü de oynayabilen, kanat bindirmelerine ve öldürücü kanat ortalarına dikkat edilmesi gereken bir sağ kanat savunucusu bulacak karşısında Sarı-kırmızılıların sol kanadı. Planus’un un forma şansı bulması halindeyse bu bölgedeki ofansif etkinlik yerini defansif üstünlüğe ve kornerlerde sayısal avantaja bırakacak Fransız takımı için. Savunmanın sol kanadında görev yapacak olan Jurietti komple bir futbolcu. İleri çıkışları ve hücum bindirmeleriyle Galatasaray’ın sağ kanadını sıkıntıya sokabilecek deneyim ve kalitede.


Orta Alan


Kalabalık orta alan bloğunda beş oyuncu bulunduruyor Fransız ekibi. Alou Diarra – Fernando ikilisi orta alanın ortasında formasyona göre önlü arkalı ya da yan yana oynuyorlar. Bu bölge, önemli bir gelişme olmazsa forvet arkasında görev alacak Yoann Gourcuff’a servis yapacak. Gourcuff’un futbol zekâsı ve üstün futbol tekniği sol kanatta görev alacak olan Wendel’in hücuma çıkışlarıyla birlikte baş döndüren kısa pas trafiğiyle Galatasaray savunmasını zorlayabilir. Burada özellikle dikkat edilmesi gereken Wendel-Gourcuff’un pas alışverişlerini etkisiz hale getirebilecek önlemleri orta alandan itibaren alabilmek. “Bordolar”ın sağ kanadında Yoan Gouffran ya da Jussie görev alacak. Her iki oyuncunun da ceza sahasını zorlayan ve gol bölgesinde takımın çoğalmasını sağlayan oyun karakterleri savunmamızı sıkıntıya sokabilir.


Forvet


Bu bölgenin alternatifsiz ismi Fernando Cevenaghi. Arjantinli golcünün pivot niteliklerinden uzak oluşu, Blanc’ın tek santrforlu oyun şablonunu tercih ettiği maçlarda hücum gücünü kayba uğratabiliyor. Kanatlardan gelen destek ve Gourcuff’un forvete çıkışları ele avuca sığmayan yıldız Fernando’nun işini oldukça kolaylaştırıyor. Ceza sahasında oluşabilecek kargaşalar Arjantinlinin en büyük besin kaynağı. Skibe’nin O’nu adam markajıyla savunmaya çalışması defansif anlamda bir yıkıma dönüşebilir. Burada yapılması gereken, O’na ulaşan pas kanallarının kapatılması ve her ne şekilde olursa olsun “El Torito”nun ceza sahasından uzak tutulması... Arjantinli yıldızın varlığı köşe vuruşlarında apayrı bir tehdit kaynağı oluyor rakipleri için. Dışardan altı pas içine yaptığı koşular ve ön direk varyasyonlarıyla savunmanın tüm dengesini bozabiliyor. Bordeaux forvet hattında Cavenaghi’nin yanında Chamakh’ı görmemiz de mümkün. Bu şekliyle hücum bölgesinde çok daha tedirgin edici olabiliyor. Havadan ve yerden birbirini tamamlar özellikte iki oyuncunun varlığı Galatasaray için sorun olabilir.


Rakamlar ve Performans


Bordeaux bu sezon 23 lig maçında 12 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. Atılan 39 gole karşın filelerinde 23 gol gördüler ve ligde O.Lyon’un ardından PSG’nin averajla önünde yer alarak ikinci sıraya yerleştiler.


Lig 1’de rakip filelere gönderilen 39 golün 10’u kafayla atıldı. Takımın en etkili hava silahı Faslı golcü Chamakh beş golle bu skorun yarısını üstlendi. Cavenaghi ve Gourcuff ikişer kafa golüne, dev stoper Diawara ise bir kafa golüne imza attı.


Ceza sahasın içinden ve yakın çevresinden sağ ayakla atılan gol sayısı on yedi, sol ayakla atılan gol sayısıysa üç. Kaleye yakın bölgelerde takımın vurucu gücü Arjantinli yıldız Fernando Cavenaghi. Golcü oyuncunun bu bölgelerde yerden bulduğu gol sayısı sekiz. Orta alanın etkili ismi Brezilyalı Fernando’nun sağ ayağı da rakipler için sorun oluyor. Uzak mesafeden bulduğu iki gol, ve ceza sahası çevresinden attığı yine iki golle takımın gol yüküne katkı sağlamaya çalışıyor. Alou Diarra ve Matthieu Chalmé’nin uzak mesafelerden buldukları birer golde Bordeaux hanesine yazılı. Şampiyonlar Liginde atılan beş golün ikisinde büyük yetenek Gourcuff’un sağ ayağını görüyoruz. Wendel’in Cluj deplasmanında kaydettiği müthiş frikik golü, Diarra’nın Chelsea’ye attığı kafa golü ve Cluj’lu Cadu’nun kendi kalesine attığı gol Bordeaux’un Şampiyonlar Ligi’ndeki diğer golleri.


Lig 1’de Bordeaux’un gol krallığındaki temsilciliğini on iki golle Fernando Cavenaghi üstlendi. O’nu altı golle Marouane Chamakh izliyor. Fransız ekibinin asist gücünüyse yedi asistle Yoann Gourcuff, altı asistle Wendel, dört asistle Faslı Marouane Chamakh, üç asistle Matthieu Chalmé, iki asistle Yoan Gouffran ve Tremoulinas oluşturdular. Fernando, Cavenaghi ve Bellion birer asistle takımın gol yollarına katkıda bulundular.


Bordeaux’un gol bulma sürelerinde dikkati son yarım saatlik zaman dilimi çekiyor. Şampiyonlar Ligi maçları da dahil edildiğinde, atılan 44 golün 21 tanesi bu son yarım saatlik bölümde geldi. Bu dilimin son yirmi dakikası “gol/zaman” grafiğinde sıra dışı bir eğim göstererek 16 gole ulaştı. İşte bu periyot, rakibin kondisyonu, motivasyonu ve kadro yapısı açısından Galatasaray için ipucu teşkil edebilir. Fransız ekibinin, 30-60 arasında 13, 0-30 arasındaysa 10 gol bulduğunu da dikkate alacak olursak son yirmi dakikada atılan 16 golün önemini daha fazla kavrama şansımız olur.


KADRO DERİNLİĞİ


16-Ulrich RAME – Kaleci (**)

Yaş: 36 Boy: 1, 87

Milli Forma: 12 kez(Fransa)

Görev aldığı diğer takımlar: Angers

Yaklaşık değeri: 4 – 5, 5 milyon euro

Lig 1: 16 maç Şampiyonlar Ligi: 3


Lig 1’de 1, 06’lık, Şampiyonlar Liginde 2.00’lık gol ortalaması deneyimli kalecinin bu sezonki performansını hayli gölgeledi. Takımın kadro yapısı için her şeyi söylemek mümkün olsa da, Bordeaux’un en güçlü bölgesinin kalesi olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. İlerleyen yaşına rağmen göze batan refleksleri deneyimli kalecinin en belirgin, beklide tek parlak özelliği. Olmadık pozisyonlarda beklenmeyen hatalar yapabilen yaşlı eldivenler iyi bir gününde olmadığı takdirde, bu Galatasaray için turun anahtarı olabilir.


21-Matthieu CHALME – Savunmanın Sağı (***)

Yaş: 28 Boy: 1.77

Milli Forma: -

Görev aldığı diğer takımlar: FC Libourne, OSC Lille

Yaklaşık değeri: 5 - 7, 5 milyon euro

Lig 1: 19 maç Şampiyonlar Ligi: 5 maç


Laurent Blanc’ın savunma kurgusunun önemli parçalarından. Komple bir kanat savunucusu. Fransız oyuncuyu “ülkenin en iyi kanat savunucularından biri” olarak tanımlayan futbol otoritesi hayli fazla. Cesur, savaşçı karakteri, dengeli oyun yapısı ve mükemmele yakın pozisyon bilgisiyle Bordeaux defansının vazgeçilmezlerinden olmayı başarıyor.


3-HENRIQUE – Savunmanın Ortası (**)

Yaş: 25 Boy: 1, 88

Milli Forma: -

Görev aldığı diğer takımlar: Flamengo

Yaklaşık değeri: 3, 5 – 5, 5 milyon euro

Lig 1: 11 maç Şampiyonlar Ligi: 1 maç


Dört sezon önce 750.000 euro gibi oldukça düşük bir rakama transfer oldu. Güçlü fizik yapısı, uzun boyu, zayıf top tekniğiyle sıradan bir stoper görünümünde. Forma şansı bulması takımın hava hakimiyetini arttırıyorsa da, topu oyuna sokmadaki yetersizliği zaman zaman sorun olabiliyor.


27-Marc PLANUS – Savunmanın Sağı / Savunmanın Ortası (***)

Yaş: 26 Boy: 1, 83

Milli Forma: -

Görev aldığı diğer takımlar: Bordeaux Altyapı

Yaklaşık değeri: 7-9 Milyon euro

Lig 1: 16 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç


Bordeaux Futbol Akademisinden yetişti. Mental donanımı tek kelimeyle mükemmel. Örnek kişiliği, kendinden emin ve serinkanlı oyun yapısı O’nu pek çok akademi oyuncusuna model teşkil etti. Oyun sezgileri iyi. Kademe anlayışı kesiciliği ve markaj yeteneği üst düzeyde. Teknik kapasitesi düşük olmasına rağmen, çapını bilerek oynaması az hata yapmasını sağlıyor. İş disiplini ve çok yönlülüğü Blanc’ın ondan vazgeçmesini engelliyor.


14-Souleymane DIAWARA – Savunmanın Ortası (***)

Yaş: 30 Boy: 1, 85

Milli Forma: 15 kez(Senegal)

Görev aldığı diğer takımlar: Le Havre, FC Sochaux, Charlton Athletic

Yaklaşık değeri: 7-10 milyon euro

Lig 1: 21 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Cesur, inatçı ve hırslı oyun karakteri, güçlü fiziği ile savunmanın ortasındaki yerini kimseye kaptırmıyor. Blanc’ın, Henrique-Planus ikilisi arasındaki tercihi Diawara’nın tandemdeki partnerini belirliyor. Galatasaray’ın hücumcuları Senegallı oyuncuya baskı uygulamaları halinde, Afrikalı oyuncunun ağır oluşundan ve top kullanmaktaki sıkıntılarından kaynaklanan zaafları gün yüzüne çıkabilir.

6-Franck JURIETTI – Savunmanın Solu / Savunmanın Sağı (***)

Yaş: 33 Boy: 1, 77

Milli Forma: 1 kez (Fransa)

Görev aldığı diğer takımlar: O.Lyon, Guegnon, SC Bastia, AS Monaco, O.Marseille

Yaklaşık değeri: 2 - 4 milyon euro

Lig 1: 12 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Fransız futbolunun en deneyimli kanat savunucularından. Mücadeleyi seven, savaşçı ve cesur oyun karakteri onu Fransız futbolunun üst düzey takımlarına taşıdı. Profesyonelliği ve görev bilinciyle genç kuşaklara örnek teşkil ediyor. İlerleyen yaşı onu ağırlaştırdıysa da deneyimleriyle bu açığını kapatıyor.

4-Alou DIARRA – Defansif Orta Saha (****)

Yaş: 27 Boy: 1, 90

Milli Forma: 18 kez (Fransa)

Görev aldığı diğer takımlar: CS Louhans, FC Bayern Münih, Liverpool, Le Havre, Bastia, Lens, O.Lyon

Yaklaşık değeri: 11 - 13 milyon euro

Lig 1: 20 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Orta alanda savunmaya dönük görev yapıyor. Takımın vazgeçilmezlerinden. Liverpool, Lens, O.Lyon deneyimleri futbolunun en olgun günlerine getirdi Senegal asıllı devi. Hava toplarındaki hakimiyeti Bordeaux savunma kurgusu için hayati önem taşıyor. Köşe vuruşlarında ve kenardan kullanılan serbest atışlarda hücuma çıkıp gol arıyor.

5-Fernando MENEGAZZO – Box-to-box (****)

Yaş: 27 Boy: 1, 86

Milli forma : 8 kez (Brezilya)

Görev aldığı diğer takımlar: Juventude, Gremio, Siena, Catania

Yaklaşık değeri: 9 – 12 milyon euro

Lig 1: 20 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Bordeaux orta alanının hayati oyuncularından. Oyun şablonu doğrultusunda Diarra’nın yanında ya da önünde görev yapıyor. Kariyeri boyunca karşısına çıkan çabukluk problemi Brezilyalı oyuncunun Bordeaux’dan daha üstün bir takıma transferini engelledi. Rakibi bozabilen ve topu iyi kullanabilen oyun yapısıyla Fransız temsilcisinin orta alanı için vazgeçilmez bir öneme sahip.

8-Yoann GOURCUFF – Ofansif Orta Saha (*****)

Yaş: 22 Boy: 1, 85

Milli forma : 7 kez (Fransa)

Görev aldığı diğer takımlar: Rennes, Milan

Yaklaşık değeri: 15 – 17 milyon euro

Lig 1: 22 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Sezon başında Milan’dan kiralandı. Özel bir yetenek. Olağan üstü oyun zekası, futbol tekniği... Top hakimiyeti ve onu kullanma becerisi tek kelime ile mükemmel. Oyun stili, topla oynama arzusuyla Zidane’i andırıyor. Yoann’ın forma giydiği bir maçta O’ndan daha fazla topla oynayan bir oyuncu görmek pek mümkün olmuyor. Takım içindeki varlığı ve oyuna etkisi Arda’nın Galatasaray’daki önemiyle özdeşleştirilebilir. Forvet arkasında görev alıyor. Sol çaprazdan kaleye atılacak frikikleri Gourcuff kullanıyor. Kornerleri Wendel’le paylaşıyor. Lig 1’de beş gol, yedi asistle takımın sayı yüküne katkı sağladı. Bu, beklentileri karşılamaya yeten bir performans olmasa da yeteneklerini ve skor değiştirme gücü genç oyuncuyu alternatifsiz kılıyor.

17-WENDEL– Sol kanat (****)

Yaş: 26 Boy: 1, 83

Milli Forma: 6 kez (Brezilya)

Görev aldığı diğer takımlar: Cruzeiro, Nacional de Madeira, Santos

Yaklaşık değeri: 9 – 11 milyon euro

Lig 1: 19 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

Sol kanatta ileri geri görev yapıyor. Özellikle sağ çaprazdan kullanılan şut mesafesindeki serbest vuruşları Wendel’den başkası kullanmıyor. Hava toplarında etkili oyunculara nokta ortalar yapabiliyor. Oyunun her iki yönünü de onayabilmesi Brezilyalıyı takımın en önemli oyuncularından biri yapıyor. Futbol zekası üst düzeyde. Pas alışverişlerinde koordine edici özelliği var ve rakibi paralize eden ani paslarla oyunu yönlendirebiliyor. Galatasaray’ın önlem planında Wendel’in işgal edeceği yer azımsanacak gibi değil.


7-Yoan GOUFFRAN - Forvet (***)

Yaş: 22 Boy: 1, 75

Milli Forma: 24 kez (Fransa U-21)

Görev aldığı diğer takımlar: SM Caen

Yaklaşık değeri: 6 – 9, 5 milyon euro

Lig 1: 18 maç Şampiyonlar Ligi: 6 maç

SM Caen takımı Fransız futbolunun dengeli yönetim yapılarından birine sahiptir. Takımın teknik patronu Frank Dumas alt yapıdan yetişen Gouffran’ın özel bir yetenek olduğunu vurguladı her fırsatta. Bordeaux'e transferiyse en Dumas’ı üzmüştü. Tek vuruşlardaki müthiş becerisi Guadelup asıllı oyuncuyu gerek havadan, gerekse yerden ceza sahasına gelen ortalarda tam bir baş belası yapıyor. Genç oyuncu, hızı, oyun tekniği ve futbol zekasıyla ön plana çıkıyor. Şuan için görünen en belirgin eksiği ise halen bir takım oyucusu olamaması.

10-JUSSIE – Forvet (**)

Yaş: 25 Boy: 1, 80

Milli Forma: -

Görev aldığı diğer takımlar: Cruzeiro, Kashiwa Reysol, Lens,

Yaklaşık değeri: 5 – 7 milyon euro

Lig 1: 9 maç Şampiyonlar Ligi: 2 maç

2006-2007 sezonundan bu yana sakatlıkların da etkisiyle önlenemez bir performans düşüklüğü yaşadı. Forvet hattının her yerinde görev alabiliyor olması o tipte bir oyuncunun mutlak surette kadro da tutulması gerektiğini düşünenler için oldukça cazip. Son üç maçta da doksan dakika boyunca sahada kalmış olması Galatasaray maçında ilk on bir de başlaması için yeterli olmayabilir.

9-Fernando Ezequiel CAVENAGHI – Santrfor (*****)
Yaş: 25 Boy: 1, 80
Milli Forma: 2 kez (Arjantin)
Görev aldığı diğer takımlar: River Plate, Spartak Moskova
Yaklaşık değeri: 13, 5 – 16 milyon euro
Lig 1: 23 maç Şampiyonlar Ligi: 3 maç

Arjantin futbolunun yetiştirdiği önemli golcülerden. Çabukluk, sezgi, gol vuruşu, fule, adam eksiltme yeteneği, pozisyon bilgisi ve bir golcüde olması gereken sayamadığımız daha pek çok şey… Fernando takımın gol yükünü rahatlıkla üstleniyor. Fransa Lig 1’de kaydettiği on iki gol Arjantinli’yi gol krallığı yarışında Gignac, Hoarau ve Benzema’nın ardından dördüncü sırada tutuyor. “Bordo”ların tartışmasız en büyük gol silahı “El Torito”nun Galatasaray savunması için bir kâbusa dönüşmesi sadece küçük bir ihmale bağlı.


29-Marouane CHAMAKH - Santrfor (****)

Yaş: 25 Boy: 1, 85

Milli Forma: 31 kez (Fas)

Görev aldığı diğer takımlar: Bordeaux alt yapı

Yaklaşık değeri: 5 – 8 milyon euro

Lig 1: 19 maç Şampiyonlar Ligi:6 maç

Fas futbolunun son dönem yıldızlarından. Özellikle hava toplarında çok etkili. Uzun boyu ve üstün futbol tekniğini Chamakh’ı havadan ve yerden tehlikeli hale getiriyor. Sezon başından bu yana Lig 1 ve Şampiyonlar Ligi maçlarında toplam altı gol dört asistle skor yüküne katkı sağladı. Chamak’ın şut mesafelerinden uzak tutulması ve kenar ortalarında ceza alanı içinde sıkı markaj altında alınması Bordeaux’un gol şansını önemli ölçüde azaltacaktır.

11-David BELLION- Santrfor (***)

Yaş: 26 Boy: 1, 83

Milli Forma: -

Görev aldığı diğer takımlar: Cannes, Sunderland, Manchester United, West Ham United, Nizza

Yaklaşık değeri: 5 – 7 milyon euro

Lig 1: 18 maç Şampiyonlar Ligi: 3 maç

Bellion’un varlığı ofansif anlamda kadro derinliğini arttırdığı bir gerçek. Pozisyona girdiğinde kurnaz bir avcı gibi yapıyor vuruşunu. 2007-2008 sezonunun üçüncü haftasında oynanan Le Mans maçının 13. dakikasında attığı akıl dolu gol O’nun zekasını ve tek vuruşlardaki becerisini açıkça ortaya koydu. Bu sezon dört golde kalışının, Chamakh ve Cavenaghi’nin üst düzey formu karşısında sadece beş maçta doksan dakika boyunca forma giyme şansı yakalayabilmiş olmasının da etkisi var.

Sonuç olarak;

Galatasaray – Bordeaux eşleşmesinin şarap tadında bir kura olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Taraflı tarafsız herkesin bu futbol ziyafetinin tadına bakması gerekiyor.

Denk iki takımın kapışmasını izleyeceğiz 18 Şubat akşamı. Dengeyi bozacak faktörler takımların ofansif güçlerinde ve o günkü performanslarında yatıyor. Bordeaux orta sahasının kağıt üzerinde Galatasaray’dan daha ağır bastığını söyleyebilirim. Özellikle Diarra-Fernando ikilsinin fizik gücü o bölgede görev alacak Mehmet Topal ve Ayhan’ın performanslarını fazlasıyla önemli kılıyor. Galatasaray Gorcuff’a, Bordeaux ise Lincoln’e mutlak surette önlem alacaklar. Cavenaghi ve Baros’un oyun stilleri birbirinden farklı gibi gözükse de takımın gol yükünü sırtlama konusunda fazlasıyla benzerlik gösteriyorlar. Galatasaray’da Baros’un gol yükünü hafifletmeye çalışan Lincoln – Kewel ikilsinden Avustralyalı yıldızın sakatlık probleminin sürüyor olmasıysa önemli bir dezavantaj. Benzer durumda Cavenaghi’nin gol yükünü paylaşan Gourcuff – Chamakh ikilisinin şu an için oynayabilecek durumda olmaları da dengeyi biraz yerinden oynatıyor. Kalede Galatasaray’ın avantajlı olduğunu düşünüyorum. Ancak özellikle kalecilerin günlük performanslarının sahanın en kaygan zeminini oluşturduğunu da unutmamak lazım. Blanc, son birkaç maçtır savunmanın ortasında Diawara – Henrique ikilisini kullanıyor. Fransız teknik adamın maç günü tercihi yine bu şekilde olursa, Galatasaray’ın ofansif karakteri ve temposu düşünüldüğünde Planus – Diawara tercihine kıyasla daha avantajlı bir ortam oluşabilir sarı-kırmızlı forvet hattı açısından.

Son olarak, Galatasaray’ın üçlü savunma kurgusuyla sahaya çıkması halinde dengelerin bir hayli bozulabileceğini belirtmek isterim. Çünkü kanat varyasyonları ve kanat ortaları Bordeaux hücum gücünün önemli bir bölümünü oluşturuyor.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..