Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Amasya dolması

Amasya dolması
 

harika:)


Malzemeler

Aşlık (aşurelik buğdayın değirmenlerde çekilmiş hali)

Barbunya fasulye (fındık gibi çekiçle kuruyken kırıp haşlanarak kullanılıyor ve kabuklarıda haşlanınca ayrılır)

Domates ve biber salçası

3 büyük boy kuru soğan

maydanoz , nane , karabiber , kırmızıbiber , kimyon , tuz ve sıvıyağ

salamura yaprak

1 büyük baş kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda kavrulur salçaları eklenir . Haşlanan barbunya

fasulyelere bol suda yıkanan

aşlık eklediğimiz karışım kavrulan soğanlara katılır . maydanoz , nane , ve baharatlar arzuya göre eklenir .

İçerisine az su koyarak birazcık kaynatılır . Kapağı kapalı olarak soğuması için bekletilir .

Dolmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kuzu veya kemikli koyun eti yerleştirilir . Benim tercihim toprak

güveçlerden yana oluyor tavsiye ederim .

Yapraklara azar azar konulan iç malzemelerle dolmalar sarılır ve tencereye dizilir . Dizilirken aralarına ayrı bir

tavada kavrulan soğan ve salça üç sırada bir gelecek şekilde aralara azar azar katılır. İç malzeme bitene kadar

dolmalar sarılır işlem tamamlanır .Tencerenin üzeri bir sıra boş yaprakla kapatılır ve üzerine uygun bir tabak

yerleştirilir .Üzerini kapaltmayacak şekilde ılık su eklenerek 1 saat gibi uzun bir sürede kısık ateşte pişirilir . Bana

afiyet olurken sizlere kolay gelsin dermişim .







 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara