Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '19

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Amerika'da Tatil; Florida

Herkese merhaba bugun suan - 20' lerini yasayan New York gunlerine biraz ara verip +20'lere Florida'ya gidiyoruz. Tabiki Florida denilince akla ilk gelen sey Miami olur degil mi? Cunku Turk halkinda Miami 'nin ayri bir yeri vardir eee nede olsa Televoleler, Acun firardalar, Sibel Canlar yakin zamanlarda ise Seyma Subasilar sayesinde miami'yi arka mahallemiz kadar iyi tanir olduk.

Her neyse bir gun Miami’ye post yapar o sahsali caddelerinden, plajlarindan , o weed kokan sokaklarindan bahsederiz. Bugun ise cok bambaska bir yere gidiyoruz, Miami’den asagilara iniyor ve Palm Beach, West Palm Beach'e gidiyoruz. Orayi soyle bir hallice gezelim gorelim diyorum, oradaki Turklere bir sizlere tanitalim diyorum, Oyleyse macerea baslasin.

Bugun dunya jet sosyetesinin kalbinin attigi Muhtesem malikanelerin, lux magazalarin, restauranlarin  bulundugu caddeleri ile unlu West Palm Beach (Palm beach island) teyiz.

Amerikanin en zengin sehirlerinden olan Palm Beach, Henry Morrison Flagler tarafından bir tatil adası olarak ince ince planlanmistir. Flagerin etkisi ile ada bir anda dunya zenginlerinin gozdesi olarak populer olmustur.

Her bir detayi ozenle dusunulen adeta bir nakis gibi islenen bir cok mimari sanat eserine milyon dolarlik malikanlere ev sahipligi yapmaktadir.

Adete cennet adasina benzeyen bu ada zaman icerisinde John kennedy, Donald Trump, Micheal Jackson, Wera Wang, Bernard Madolf gibi dunyaca unlu isimlerinin adadaki evlerinde yasamaya baslamasiyla dunya uzerindeki  populerligini daha da artirmistir.

Ada uzerinde zenginlerin konforu ve ihtiyaclarini karsilayabilecek her sey en ince ayrintisina kadar dusunulmus ve yapilmistir. Her turlu markanin kendine asla yer bulamadigi ada uzerinde sadece belirli markalara izin verilmektedir. Aslinda izin verilmek demek ne kadar dogru bir soylemdir bilemiyorum cunku cadde uzerinde park halinde olan  milyonluk antika arabalar oldugunu dusununce ee ada sahibi de hakli olarak onlara hizmet eden kaliteyi hayatlarina aliyorlar.

Dunyaca unlu restaurantlarin, seflerin ve markalara bu ada icerisinde rahatlikla rastlayabilir o zenginligin kokusunu ve energisini icinize kolaylikla cekebilirsiniz burada.

Ada uzerindeki en unlu cadde olan begonvileriyle unlu olan Worth Ave. goz attigimzida ilk gozunuze carpan dunyaca unlu canta markasina ait o meshur dukkan olur. O muhtesem cantalarin isiltisi adeta camdan disari atar kendini tabiki alacak olanlar icin; benim gibi ben bir energy cekip cikicam derseneniz onu bilemiycem.

Zenginligin energisinin damarlariniza kadar indigi bu adada yasamin kalbi bir baska atar. Baskadir hayat burada, hersey mumkundur mesela. Imkansiz kelimesi sadece dil kurumu sozluklerinde kalir. Hayatin tadi, suyun lezzetini , havanin kokusunu tadarsiniz bu adada.

Burada hersey normallestirilmis gibi gelir insana ornegin gittigin restaurantta yaninda oturan kisi dunyanin bilmem kacinci zengini ya da dunyaca unlu bir unlu olabilir. Herseye ulasim sadece bir basamak kadar kolaydir. Dedigim gibi kolayligin gercek tanimini bu adada hissediyor tadiyor insan tabiki kucuk bir ayrinti ve detay ile paran varsa.

Peki buraya nasil gidilir, nerede konaklanir? diyenlere buraya West Palm Beach uzerindeki kopruyle ancak gecis yapabilirisiniz. Bu arada adanin koprusu bile afillidir.

Her neyse eger illa ki ada da yasamak istiyorsaniz ada uzerindeki oteller en iyi seceneklerdir zaten milyon dolarlik adamlar icin boyle bir sorunun sorulmasi gibi bir olasilik bile yoktur.

Gelelim bizim kesimlere hitap eden West Palm Beach'e . West Palm Beach adada calisan isciler icin insa edilmis orta halli kesime hitap eden taraftir. Adaya ulasimin kopruyle saglandigi bu kucuk sempatik yer bugun amerikalilarin, ispanyollarin ve hatta turklerin de gozdesidir. West Palm Beach te bugun bir cok Turk isletmeciye rastalayabilir onlarla sohbet etme imkanina sahip olabilirsiniz.

West Palm Beach ciddi anlamda bir Turk populasyonuna sahiptir. Hemen hemen her sektorde is yapan zeki cilgin turkler buradada kendilerinden bir hayli soz ettirmektedirler.

West Palm Beach teki Turklerin cogunlugunu gida sektorunde gorebilirsiniz. Gida sektorunden emlak ve  media sektorune kadar hemen hemen her dalda Turkleri gormek mumkundur. Caliskanliklari ile birer basari ornegi olan bu isimleri hem sizlere tanitmak hem de hepsine kucak dolusu sevgilerimi gondermek isterim.

Hep derler ya bu Turkler cilgin diye kesinlikle bu Turkler cilgin. Mesela, kimin aklina gelir Palm Beach adasindaki zenginlere her hafta dans ettirip canli muzk yapmak .Canli muzik ve eglencenin tek adresi olan restoranin sahibi bir Turktur ve Restaurantin sahibi Yuksel Kutsal abi ile o dunyalar tatlisi esi ise hani gurbet denilen seyi hic hissettirmezler insana hele yaninda calisanlarina.

Yuksel abiden sonra West Palm Beach'te saglik uzerine aylik dergi cikararak bircok zorluga gogus geren Meric abi , benim icin pizzanin gercek lezzetli isimlerinden biri olan XX pizzanin sahiplerinden Necati abi ve benim hayatimda bana baba gibi el uzatan seflerin krali Gino Cihangir abi’nin de hem yerleri hemde o pizzalarinin yeri bir ayridir.

Peki hayat nasildir West Palm Beach'te? Burasi biraz Miami'nin daha sakin, ucuz ve kucuk halidir.  Hayat daha kolaydir ve hayat standarti daha yuksektir. Mesela New York'a bir odaya odediginiz  aylik butce ile burada cok rahatlikla iki katli havuzlu site icinde bir evde ozgurce yasayabilirsiniz. Sadece benim gibi sessizligi sevmeyenler icin hayat cok sikici gelebilir. Eger New York tan buraya geliyorsaniz aksam 9 da eve gitmeye, bir bardak kahve icin kontak calistirip min 15-20dk lik mesefeye gitmeyi goze almalisiniz. Buralarda oyle her evin dibinde kucuk kucuk 24 saat acik deliler ve her kose basinda subwayler yok malesef.

Eglence hayati ise burada genellikle barlarda aksam 7-11 arasinda yapilir. Gece 11 den sonra sokakta pek kimseyi goremezsiniz. Normalde gece 11 - sabah 5 arasi olmasi gerekiren burada biraz farkli.

Herkesin daha sakin stabil bir hayat surdugu bir yerdir. Arabaniz olduktan sonra ancak burada var olabilirsiniz bunu da unutmayin. Toplu tasima var ama bence yok.

Baska nelerden bahsedilebilir diye dusunurken o muhtesem havasindan ve beachlerinden bahsetmeden olmaz degil mi? Hele benim gibi kistan nefret ediyorsaniz sizin icin keyifle yasayacaginiz Amerikan sehirlerinden biridir West Palm Beach.

Vee bugunlukte muhtesem malikanlerinde baslayip cilgin Turklere kadar uzanan yolculugumuzun sonuna geldik. Bir sonraki postta gorusmek uzere...


KISSESS

NER

 
Toplam blog
: 9
: 222
Kayıt tarihi
: 01.02.19
 
 

  Herkese merhaba ben Nergis,  ..