Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Amerikan Propagandası Yapan Hollywood Filmlerinin "Vizeleri" de Askıya Alınsın!

Amerikan Propagandası Yapan Hollywood Filmlerinin "Vizeleri" de Askıya Alınsın!
 

Amerikan emperyalizminin yüzde yetmişini Hollwood eseridir, dersek fazla abartmış olmayız. Gerçeklerden çok "algı"ların insanları yönlendirdiği çağımızda sinema en önemli propaganda aracı olmuştur.

Diyebiliriz ki, Amerika'yı dünyaya egemen yapan güç Amerikan sinemasıdır. Yedinci Sanat'ın keşfi ile Amerika'nın yükselişi aynı zamanlara denk gelir.

Sinemanın sırrını keşfeden siyasal emperyalizm, kültür yayılmacılığı yoluyla siyasi amaçlarına ulaşmayı hedeflemiş ve bunu da çoğu zaman başarmıştır.

Soğuk Savaş yıllarında Sovyet Rusya'ya karşı, Ortadoğu'yu işgal ederken İslam Dünyasına karşı sinema dili etkili bir silah olarak kullanıldı Amerika tarafından...

Bu bakımdan, kadim İslam toprakları olan Kerkük, Musul ve tüm Ortadoğu'da Amerika ile menfaatlerimizin çatıştığı şu dönemde, Hollwood yapımı Amerikan propagandası yapan filmlere de sınırlama getirilmeli...

Televizyonlarımızın primetime'larında sürekil Amerikan "kahramanlığı" nı anlatan filmler oynuyor. Sonunda her zaman Amerikanın zafer kazandığı savaş ve aksiyon filmleri gırla gidiyor.

Bugün bir kanalda "Cehennem Melekleri" serisinden bir filmi görünce, daha önce da yazdığım bu konuyu tekrar yazmak istedim... Gençlerimizi bu açık Amerikan propanda filmlerinden korumalıyız, diyorum.

Bu konuda son derece vurdum duymaz olduğumuz kesin... Ergen yaşlarındaki gençlerin bu tarz filmlerden nasıl etkilendiğini, bunun sonunda bir Amerikan hayranlığı oluşturabileceğini düşünemiyoruz.

Gerçek hayatta böyle "kahraman" Amerikan askerleri yok... Bunlar sadece işini iyi yapan aktörler... Ancak, bu filmleri izleyen gençler için onlar birer Amerikan askeri...

Yani, olmaz inşallah ama yarın öbür gün Amerika ile sıcak çatışmalarımız olursa, bu filmlerle büyümüş gençler için, bunlarla savaşmaz biraz müşkül olmayacak mı??

Bizim Mehmetçiğimizin kahramanlığı dillere destandır... Evet, ama bu Mehmetçik de sonunda bu filmleri izleyerek büyüyen gençlerden meydana gelmiyor mu?

Bence, kültürel anlamda da tıpkı siyasette olduğu gibi "vize"lere karşı "vize" uygulanmalıdır...Amerika bizim sınırlarımızda terör ordusu oluşturuyorken, evlerimizde "kahraman" Amerikan askerleri ne geziyor!!

Ben diyorum ki, Kültür Bakanlığı mıdır, yoksa başka ilgililer midir kim bu işlere bakıyorsa, derhal televizyonlara, gösterdikleri filmler konusunda bir uyarı genelgesi göndersin...

Amerikan "Rambolarını" kahraman olarak sunan bu Hollwood uydurmalarına bir son verilsin...Hatta bu durum sinema salonları için de geçerli olsun!

Siz, şu sıralarda Amerika televizyonlarında bizik "Kurtlar Vadisi" tarzı bir filmin oynayabileceğine ihtimal veriyor musunuz?

Bırakın Amerikada ve hem de televizyonların primetime'larında Türkiye'de bile oynamasına karşı çıkmışlardı Kurtlar Vadisi filminin... Çünkü, Amerika/İsrail aleyhine olaylar işleniyordu.

Sinemadır, filmdir diyip geçmeyelim... Çocuklarımızın, gençlerimizin akşam yemeklerinde ne yedikleri bizi ilgilendiriyorsa, ne seyrettikleri de ilgilendirmeli!

Savaş alanlarında muhtemel düşmanlarımızın "kahramanlığını" anlatan filmleri her akşam izlemekten daha büyük hamakat olur mu?

Bu her repliği "lanet olsun"la biten sahte Amerikan kahramanlığı filmlerini evlerimizde görmek istemiyoruz...

İlgililere acilen duyrulur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..