Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Anadolu Kağnısı / Dünya Ruh Sağlığı Günü bugün!

Anadolu Kağnısı / Dünya Ruh Sağlığı Günü bugün!
 

Özlenen resim bu!


Kağnımı bir türlü sefere çıkartamıyorum, öküzlerin mi canı istemiyor, yoksa benim mi? Ya da yükler ağır olunca öncelik sırası yüzünden mi bir türlü gerçekleşmiyor yükleme?

Bugün "Dünya Ruh Sağlığı Günü'ymüş," Vikipedia'da okudum. Tarihteki olaylara şöyle bir göz attım. İlginçtir, deprem ve toplu ölümlerin çok olduğu bir gün. Nasıl ve neye bakılarak seçildiyse Ruh Sağlığı Günü?

Ayrıca Esnaf Bayramı ve Ahilik Haftası yazıyor. Esnaf epeydir bayram ediyor zaten, bölgesel krizler yerini global krizlere bıraktı, dünyanın her yerinde bayram kutlanıyordur.

Bunlardan başka Hülya Avşar, Hümeyra, Ayten Alpman, Feridun Düzağaç ve Elvir Boliç'in de doğum günü bugün. Elvir Boliç biraz önce Lig TV'de Futbol Gündemi'nde canlı yayında idi, ama hiç konusu geçmedi, galiba unuttular. Ben buradan hem kutlayayım hem de hatırlatayım.

Malum yarın akşam İnönü Stadı'nda Bosna-Hersek ile milli maçımız var. Kritik bir maç bizim için kadroya bakıldığında özellikle. Ligde formsuz olan futbolculardan oluşan bir kadro ile çıkacakmışız, en formda gözüken Hakan Balta'ymış o da son maçlarında oynamadı. Fenerbahçe'den Volkan, Kazım ve Uğur var... Allah kolaylık versin oynayanlara ve bizlere. Ama Hoca çok formda gözüküyor...

****
"İyi günde, kötü günde. Hep destek, tam destek!" diye çıktık yola.

Bu slogan benim gibi tüm Fenerseverler için geçerlidir, Fenerbahçe taraftarlığı bunu gerektirir zaten. Bu yüzden dalga geçildiği de olur zaman zaman. Son dönemlerde gözlemlenen kötü gidişattan sonra amatör takımlardan ve derneklerden Aziz Başkan için destekler geldi, bir destek de benden olsun, çam sakızı çoban armağanı;

Son on yılın hatırı var, Fenerbahçe'nin büyüklüğünde çok katkısı var. Kolay değil, hem içten hem dıştan gelen taaruzlara dimdik ayakta kalıp cevap vermek. Kulüpler Birliği Başkanı olması işlerinin çoğalmasına sebep olmuştur kesin, orayı düzene sokacağım derken kulübü ihmal etti mi, bilmiyorum. Daha önce bir operasyon yapılabilirdi. Yine de geç kalmış sayılmayız, bu arada yıllardır liderlik yüzü görmeyen takımlar heveslerini bir alsınlar.

Ayrıca her yıl şampiyonluk alınacak diye bir kural olmamalı. Şampiyonluğun ilk adayı olarak anılmak bile tatmin etmeli insanı, sonuçta futbol görsel bir oyun, sahada oynanıyor;

Oyuncunun yerli olması, yabancı olması, fiyatının yüksek olması, yaşı, kalitesi, altyapısı bir yere kadar etkiliyor oyununu, (herkes Alex olamaz ya!) takım olmak ve o 90 dakika sahada takım olarak mücadele etmek kazandırıyor maçı. Hakemleri etkisi de oluyor arasıra.

En büyük başkan hala bizim Aziz Başkan!

Emre'nin ve Tümer'in transferi dışında ( O da özel durumlardan) kızdığım hiçbir şeyi yok. Son 6 haftadır maçlardan sonra kızgınlıkla yorumlar yapsam da takım, bizim takımımız; kulüp, bizim kulübümüz, başka Fenerbahçe yok. Kıymetini bilelim.

****
Bu arada benim Fenerdaşlarım bir bir kayboluyor M.B.dan...Gelişleri muhteşem oluyor, gidişleri sessiz, sakin.

Olmaz, olamaz. Gemi henüz batmadan terketmek bir Fenerliye yakışmaz. Gerçi bu aralar çarşıda işler kesat. Eski arkadaşları, eski yazıları aramıyorum dersem yalan olur.

En son Ahmet Balcı Baba, yazmama kararı almış. Henüz gidiyorum dememiş. Ama yine de herkes panik halinde. Gider mi hiç O, gitmez, gidemez. Burayı herkesten daha çok sevdiğinden adım gibi eminim. Zor bir dönem geçiriyordur belki, dede olacak ya, kaygılanmıştır. Meşhur Dede'lerin başına gelenler onu da ürkütmüş olabilir.

Esnaf Bayramın kutlu olsun, Ahşabi Usta! (Deliye her gün bayram, deme sakın!)

****

Teröre lanet olsun! Daha fazla prim vermemek adına o konuyu pas geçiyorum!

Milli Takım'a Bosna-Hersek karşısında başarılar dilerim!

Selamlar-saygılar!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..