Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Anayasaya aykırı karar

Anayasaya aykırı karar
 

Anayasa Mahkemesi 367 kararından sonra dün bir kez daha olağanüstü ilginç ama bir o kadar da beklenen bir karar verdi.

367 kararını verdiğinde pek çok hukukçu bu kararın yanlış olduğunu ancak zorlama bir yorumla bu kararın verilmiş olabileceğini ifade etmişti. Fakat Anayasa Mahkemesinin dün vermiş olduğu kararı hakkında ne kadar zorlama yorum yaparsanız yapın hukuki bir tabana oturtmak olanaksız olacaktır.

Peki şimdi ne olacaktır?

Anayasa Mahkemesi dün verdiği kararla yasama organını hiçe saydı. Yasama organının varlığını resmen olmasa da ortadan kaldırdı. Artık Anayasa Mahkemesi üyelerinin hoşuna gitmeyecek bir anayasa değişikliği yapılamayacak. Bir Anayasa değişikliği eğer mahkeme üyeleri tarafından Anayasamızın değiştirlemez ilkelerine aykırı bulunursa derhal iptal edilir ve yürütmesi durdurulur.

Şu saatten sonra. AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin yapacağı en güzel şey milletvekilliği görevinden istifa etmeliler. Ve sayın başbakan Erdoğan ve Sayın Bahçeli kameraların karşısına geçip biz bu işte yokuz, bu ülkeyi artık Anayasa Mahkemesi üyeleri ile birlikte CHP üyeleri birlikte idare etsinler...

Zaten yakında o da olacak. 2011'de yapılacak genel seçimlerin sonucundan eğer Sayın Baykal menun olmazsa genel seçimlerin iptali ve kendisinin başbakan olarak görevlendirilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuracak ve Anayasa Mahkemesi artık bilmem kaç çoğunlukla YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA yapılan genel seçimi iptal edecek ve Baykal'ın başbakan olarak atanmasının ülkemiz için daha uygun sonuçlar vereceğini ifade edecektir.

Ülkemizde Anayasa Mahkemesi güvenilirliğini kaybetmiştir. Nasıl kaybetmesin ki? Anayasa Mahkemesi vermiş olduğu kararla açıkça anayasaya aykırı davranıyor. Şekil yönünden denetim yapmasına izin verilmiş bir konuda esas denetimine giriyor ve yasayı iptal ediyor.

Bu durum ülkemizde hukuk sistemimiz açısından pnulmaz yaralara sebep olacaktır.

Bu durum öteden beri endişe ile konuşulan Devlet Millet kutuplaşmasına neden olacak. Devletin antitezi olarak bir Millet varlığından bahsedilmeye başlanacaktır.

Bu karar açıkça ifade etmek gerekirse Hukuki değil Siyasidir. Anayasa Mahkemesi bu kararıyla açıkça bir hukuk katliamı yapmıştır.

Umuyorum ki artık en azından bundan sonra Hukukun itibarı Hukukçular tarafından düşürülmez ve ülkemiz Demokratik Laik ve Soyal bir hukuk Devleti sıfatıyla tüm dünyaülkelerine örnek olur.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..