​ Ant ile yetişenler / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ant ile yetişenler

Ant ile yetişenler
 

Bizden başka dünyanın hiçbir ülkesinde,

“…doğruyum, çalışkanım” diye, her sabah yemin ettirilerek yetiştirilen bir nesil, zannederim yoktur.

Doğruların değil de eğrilerin, çalışanların değil de hazır yeyicilerin huzur içinde yaşadıklarını gören bu ant ile güne başlayıp büyüyen yeni nesil, kendinden önceki, bir önceki kuşakların yaşam çizgilerine bakıyor, bakıyor ve onları seyrederken ağzından çıkan yeminleri ister istemez kulakları duymuyor.

“ …küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, ”

Kendisinden küçük dişi ve erkeğin ırzına geçen, ana-babalarını huzurevi köşelerinde unutan aynı ant ile yetişen önceki kuşaklara bakıyor, ağzından çıkanları kulakları duymuyor.

“…ülküm yükselmek, ileri gitmektir!”

Birilerinin omzuna basa basa, birilerinin cebine elini soka soka, birilerinin yeninden çeke çeke, daha da olmazsa önündekine çelme taka taka ilerleyenleri görüyor, zihinden kopuk bir ağızla papağanlaşıyor.

“… Ey ulu Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime, ” derken, aynı antla yetişmiş ağabeylerine bakıp, onların Gündüzlerin, Kalkancıların, Maoların, Leninlerin peşinde koştuklarını görüyor, beyinleriyle, “ Öğretmenlerim Atatürk ilke ve inkılâplarını yanlış mı anlatıyor, yoksa ben mi yanlış anlıyorum?..” diye, tereddütte kalıyor.

“ Varlığım Türk varlığına armağan olsun!..” derken, yurdunu, milletini özünden çok sevdiğini söyleye söyleye yetişenlerin, milletin parasını cukka ettikten sonra yürütme kuruluna bıyık altından gülerek, yurduna bir daha dönmemek üzere kahkahalar atarak başka ülkelere kaçtığını görüyor, kendisinin hergün ettiği yeminin anlamını, her kelmenin altındaki açık manayı anlayamıyor olmasını düşünerek:

“ Aptalım herhalde…” diye, şüphede kalıyor.

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..