Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Ara öğünler ve doğru beslenme alışkanlıkları ofiste kilo alımını engelliyor mu?

Ara öğünler ve doğru beslenme alışkanlıkları ofiste kilo alımını engelliyor mu?
 

Ofis ortamında ve masa başında çalışılırken az hareket edilmesi ve çoğunlukla kişilerin sağlıksız beslenme seçimleri nedeniyle bazı sorunlar oluşabiliyor. Bunlardan en çok rastlanan ise kilo alımı... Ofis ortamında yaşanabilecek bu tür bir soruna beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek çözüm getirmek mümkün.
 
Sık sık su içme alışkanlığının kazanılması çok önemli. Bunu sağlayabilmek için gün boyunca bir buçuk, iki litre su içilmeli bu nedenle masalarda her zaman su şişesi bulundurulabilir. 
 
Dört saatten fazla aç kalınması durumunda metabolizma yavaşlamaya başlayabilir bu durumda açlığı bastırabilmek için ara öğünler devreye girebilir. 
 
Ara öğünlerde abur cubur yeme alışkanlığı terk edilmelidir. Sabahları ara öğün olarak bir elma, öğleden sonraları ara öğün olarak birkaç kuru kayısı, bir avuç fındık (ceviz ya da badem), diğer bir alternatif olarak diyet bisküvi ya da yoğurt yenilebilir.
 
Uzun süre tok kalmayı sağlayacak ve çalışma performansını olumsuz etkilemeyecek bu tarz ara öğün besinlerine yönelinmesinde fayda var.
 
Çay ve kahvenin yemeklerden bir buçuk saat önce ya da sonra tüketilmesi ve özellikle de koyu içiliyorsa günde 2-3 fincanda sınırlandırılması da dikkat edilmesi gereken alışkanlıklardan birisi...
 
Normal günlük tüketim kullanımını bitirdikten sonra çay veya kahve almak yerine yeşil çay, ıhlamur ve rezene tarzı bitki çayları tercih edilebilir. 
 
Sabah uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı ederek (bu kahvaltılarda poğaça gibi yağlı ve kilo aldıracak besinlerin yer alması önerilmemektedir) vücuda enerji yüklemek gereklidir.
 
Günlük beslenme alışkanlıklarında kolay sindirilen ve lifli gıdaların tüketilmesini tercih etmek de önemli...
 
Öğle yemeklerinde ise tercihinizi bir kase çorba, bir porsiyon ızgara et ve bir dilim kepek/çavdar ekmeği ya da salatadan yana kullanabilirsiniz.
 
Yeşim Buyurgan
 
Toplam blog
: 92
: 4767
Kayıt tarihi
: 10.11.10
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları ..