Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Dünya
 

Arap Birliği Toplantısı'nda alınan kararlar

Arap Birliği Toplantısı'nda alınan kararlar
 

Bizim yarattığımız yeni Osmanlı Padişahı, Halife, Davos Fatihimizin kulakları çınlasın.

Uğrunda tüm dünyayı karşımıza aldığı, sözde dost, dindaş Arapların toplantısında alınan kararları duydunuz mu?

Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkeleri dışişleri bakanları, Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı Filistin Yönetimi'ne destek vermiş.

Ve yapılan açıklamada, "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyulduğu" ifade edilmiş.

Arap dışişleri bakanlarının bildirisinde Mısır'ın arabuluculuğuna destek, Hamas'a da "İran'dan uzaklaş" mesajı verilmiş. Halkın tepkisinden olsa gerek, Türkiye'den de uzaklaş diyememişler!

Ne oldu bizim arabuluculuk? Ne oldu bizim iktidarın başının yaptığı onca kahramanlık?

Arap Birliği Ülkelerinin basına kapalı toplantısında, "önümüzdeki Arap Birliği zirvesine yönelik hazırlıklar çerçevesinde, Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığı" da özellikle vurgulanıp, Türkiye’ye sen bizim işimize karışma mesajı da verilmiş.

Bu toplantıya; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Ürdün, Fas, Tunus, Yemen ve Filistin Yönetimi dışişleri bakanlarının katılmışlar. Görüldüğü gibi toplantıya Suriye ve Katar’ın katılmadığı da anlaşılıyor. Yani o kadar Arap ülkesinden sadece iki ilke bu toplantıya katılmayarak, Türkiye aleyhine yayınlanan bildiriye imza atmamışlar. Nerde kaldı bizim Arap ülkelerindeki ağırlığımız(!)?

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el-Nahyan tarafından okunan bildiride, bakanların Arap dünyasındaki bu zorlu dönemin üstesinden gelmek için birlikte çalıştığı kaydedilmiş. Ne çalışma ama… ABD’den korkularından, ölen onca çocuğa, kadına, yaşlıya ses çıkartmayıp, petrolden kazandıkları paraları AB sosyetesi ile yemekle meşgul oluyorlar!

Bu bildiride bir gariplik hissediyor musunuz? Oysa Arap ülkelerinin sokaktaki halkı ve basını, bizim kahramanı günlerden beri alkışlıyor. Oysa o Arap ülkelerinin liderlerinden bu güne kadar her hangi bir destek açıklaması gelmedi. Sadece İran, yorganın altından başını çıkartıp, gözleri ile bizim kahramanı alkışladı! Diğer diktatör Arap liderlerinden hala bir alkış(!) bir nefes, bir tıs yok! Onca kahramanlık boşa mı gitti? Oysa biz bu kahramanlığı içeride yapacağımız seçimler için yatırım olarak çoktan kullanmaya başladık!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..