Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Araplara para yedirmek

Araplara para yedirmek
 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Hacca gitmek arzusunu Sayın Sav'a açma bahtsızlığına uğrayan yaşlı vatandaşa verdiği lümpen cevabı ve alaycı edayı biliyoruz artık.

Dün "kınıyorum" başlıklı yazıma, CHP'li olsalar bile duyarlılık sahibi olan arkadaşlardan destekleyici yorumlar geldi. Bu tutumların aslında Partiye zarar verdiği konusunda hem fikir olduk..

Bu yaşına gelmiş bir siyasinin sade bir vatandaşa ve inancına böylesine küçültücü nazarla bakmakla ancak kendisini küçülttüğüne kuşku yok.. Bu bakımdan bugünkü konum bu değil..

Ben bugün, Sayın Sav'ın kameraların farkında olmadığı için dışa vurduğu, ama pek çok kişinin de içten içe inandığı ve bazan da açıkça ifade ettiği bir "sav" üzerinde durmak istiyorum.

"Hacca gitmek Araplara para yedirmektir..!"

Hacca gitmenin bir bedeli vardır elbette.. Zaten belli bir zenginliğe ulaşmamış insana Hac farz olmaz..

Ortalama olarak her yıl 70-80 Bin kişi Hacca gider Türkiyeden..

Devlet adamlarının rica ve ısrarıyla bazan Suudi yönetimi ek kontenjan vererek bu sayının 100 bine ulaşması sağlanmış olur..

Yüz bin kişilik bir Yurtdışı seferinin ülkeye ciddi bir maliyeti olduğunu kimse inkar etmiyor ve etmesine de gerek yok..
Ancak; yukardaki iddiada söz konusu edilen "Araplara para yedirmek" söylemi, reel anlamda da geçerli değildir.

Arapların Hac gelirlerine muhtaç olmayacak kadar petrol gelirleri olduğunu bilmiyen yok..!

Zaten yukarda ifade ettiğim gibi, her ülkeye verdikleri Hac kontenjanını yalvar yakar artırabiliyorsunuz ancak..

Bugün Türkiyede 600 Bin kişi Hac sırası bekliyor.. Kura yoluyla her yıl ancak, bunun altıda biri Hac görevini ifa edebiliyor..

Hal böyleyken, Allah'ın inanmış ve imkanı olan kullarına bir davet ve bir çağrı olarak sunduğu Hac ibadetini, müstehzi ifadelerle karşılamak saygısızlığı bir yana, harcanan paraların "Arap"a yedirilmesi" gibi düzeysiz ve gerçeksiz ifadeler de ibret vericidir.

Bugün, Haccı yasaklayıp "Paralar cebimizde kalsın..!" deseniz -ki bu sizin geleneğinize uyar-, Suudlar buna ancak memnun olur.. Suudlar memnun olur olmaya da sizin ülkenizin insanı memnun olmaz..!

İnsanlar çalışıp kazandıkları paralarıyla bir "ibadet" yapmak istiyorlar Sayın Sav.. Konuyla ilgili sizden yardım isteyen ihtiyar vatandaş hayatının hatasını yapmış olsa da yüz binlerce Müslüman Hacca gitmek için sıra bekliyor..

Sizden en küçü bir katkı beklemeksizin..

Gölge etmeyin başka ihsan istemez..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..