- Kategori
- Yemek - Mutfak
Armut tatlılı ballı şanti dondurması

ARMUT TATLILI DONDURMA
Konuklarınıza tatmadıkları bir lezzet sunarak, gönüllerini fethetmek istiyorsanız, buyurun size özel bir tarif.
ARMUT TATLILI BALLI ŞANTİ DONDURMASI
4 ad. orta boy armutları soyup dilimleyin ve bir kaba alın. Üzerine 5 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın ve vanilya ekleyerek fırında 150 derecede 20 dk. Pişirin.
Bu arada 2 yemek kaşığı kestane balını çukur sahanda kaynatın.
Kaynarken üzerine 1 fincan siyah üzüm suyu ve 1 ad. Limon kabuğunu rendesi de ilave ederek 5 dk. Kadar pişirin.
1 ad. Yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın ve üzerine pişen bal sosunu çırparak ekleyin.
Köpürüp koyulaşınca daha önceden hazırlayacağınız krem şantiyi ekleyin. Çırpmaya devam edin.
Koyu bir kıvam olacaktır. Kalıplara koyarak derin dondurucuda dondurun.
Dondurmanızı tabağa alarak etrafına pişirdiğiniz armut tatlısını yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun.