- Kategori
- Yemek - Mutfak
Terbiyeli zeytinyağlı enginar

ZEYTİNZAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
6ad.temizlenmiş taze enginar
2 şer ad.mini küp doğranmış havuç , patates
200 gr taze bezelye
100 gr kıyılmış mantar
2 sap kıyılmış taze soğan
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı sıcak süt
½ fincan zeytinyağı
½ limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 ad yumurta
1 yemek kaşığı un
1tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz , beyaz karabiber
HAZIRLANIŞI:
Enginarları iyice limon suyu ile ovun ve yayvan bir tencereye dizin.
Mantar , limon kabuğu ve sebzeleri bir kâsede karıştırarak, enginarların üzerine paylaştırın.
Zeytinyağını üzerine gezdirip baharatı , su, süt ve nar ekşisini karıştırarak ilave edin.15 dk kadar pişirin.
limon suyu un ve yumurtayı az soğuk su ile çırparak yemeğimizi terbiyeleyin ve kısık ateşte pişirin.
Piştiğinden emin olduğunuzda soğumaya bırakın.
Kıyılmış yeşillikler ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
ENGİNAR HAKKINDA KISA BİR BİLGİ
Enginarın kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosfor içeriğiyle mineral deposu bir besin maddesi olduğu bilinmektedir.
"Enginarda bulunan 'ciarin' isimli madde karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca romatizma, üre, kolesterol ve damar sertliğini de iyi gelir. Sebze olarak yenmesinin yanı sıra yapraklarının da kaynatılarak suyunun içilmesinin faydalı olduğu bildirilmiştir. Sağlık için tüm sebzelerde olduğu gibi , Enginarda mevsiminde taze olarak tüketilmelidir.