- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 322
Şehriye ve bulgurlu mercimek

Geçen hafta 4 gün evde değildik. 23 Nisan tatili, babaannemizin evindeki tadilat işleri derken eve dönüşümüz cumartesi akşamı saat sekizi buldu. Tabii ki o saatten sonra alışveriş yapmamız mümkün olamadı.
Bu tarif de evde azar azar bulunan malzemelerle doğaçlama olarak ortaya çıktı. Evdeki kıt kaynakları kullanarak, biraz ondan, biraz bundan katarak güzel sonuçlar ortaya çıkarmak beni ayrıca mutlu ediyor.
Derin dondurucuda bulunan haşlanmış mercimek, azar azar kalmış bulgur ve yıldız şehriye ile yapılan bu yemek biraz da soğan, sarımsak ve baharat desteği ile çok lezzetli oldu. Ev yapımı ayran ve salata eşliğinde aile halkının da beğenisi ile afiyetle tüketildi :))
Malzemeler:
1 su bardağı hafif haşlanmış mercimek
Yarım su bardağı yıldız şehriye
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeteri kadar taze çekilmiş kişniş tohumu, tane karabiber.
Öğütülmüş himalaya tuzu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Çok ince bir şekilde yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak yağda hafifçe sotelenir. Daha sonra şehriye ilave edilerek rengi hafifçe dönene kadar kavrulur. Bulgur ve mercimek ilave edilerek bir süre daha baharatlar ile sotelenir. Bir tatlı kaşığı biber salçası bir miktar suda ezilerek karışıma katılır. Daha sonra malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir, ara sıra hafifçe karıştırılarak 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
