- Kategori
- Yöresel Yemekler
Adana usülü ekşili Kabak

MALZEMELER:
4-5 adet orta boy kabak
2 avuç haşlanmış nohut
5-6 yemek kaşığı az haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 adet limonun suyu
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
2 kaşık zetinyağ
YAPILIŞI:
Bir adet yemeklik doğranmış soğan iki kaşık zeytinyağında sotelenir. Salçası ilave edilerek bir süre daha kavrulur. İri kuşbaşı doğranmış kabaklar da tencereye alındıktan sonra ara sıra karıştırırak kabakların kendi suyu ile hafif pişmesi ve sararması sağlanır. Daha sonra üzerlerine bir su bardağı sıcak su ilave edilir. Su kaynamaya başladıktan sonra nohut ve mercimekler konulur ve 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirilir. Limon suyu, ezilmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı naneden bir sos hazırlanır ve pişmekte olan kabakların üzerine dökülür. Yemek bu sosla 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun