- Kategori
- Yöresel Yemekler
İrmik helvası

irmik helvası
İrmik helvasını nesillerdir yapar ve sevdiklerimize ikram ederiz.Yeri gelir kaybettiğimiz yakınlarımızın
ruhuna pişirip sevdiklerimize ikram eder yeri gelir dondurma eşliginde çocuklarımıza ya da misafirlerimize
ikram ederiz.Buyrun bu özel tarifi sizler için paylaşıyorum.
Gerekli Malzemeler
2.5 su bardağı süt
3.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
300 gram tereyağ ya da margarin
500 gram irmik
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Üzeri için ise tarçın
İrmik Helvasının Yapılışı
Orta boylu tenceremizin içerisine sütümüzü, şekerimizi suyumuzu alıyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz.Başka
bir tencerede tereyağımızı eritiyoruz.İrmiğimizi ve fıstığımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.Rengi hafif
koyulaşana kadar, 30 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Sonrasında diğer tenceremizdeki karışımı yavaş
yavaş ekliyoruz.İyice karıştırıyoruz ve ocagımızın altını kapatıyoruz.Dinlenmeye bırakıyoruz.Sonra servise
hazırlayıp bardak ya da kase yardımıyla tarçın serperek servise sunuyoruz.
Afiyet olsun
Kaynak: Oktay usta irmik helvası
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/irmik-helvasi/