- Kategori
- Yemek - Mutfak
Beşamel soslu kabak graten

BEŞAMELLİ KABAK GRATEN
5 Ad kabak (kabuklu yuvarlak dilim)
200 gr. dana kıyma
1 diş kıyılmış sarımsak
1 Ad kıyılmış kuru soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı salça
2 ad. Yuvarlak dilimlenmiş domates
Yeterince kızartmalık sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
½ su bardağı krema
200 gr rendelenmiş kaşar
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Tavada, bir yemek kaşığı sıvı yağda, sarımsak ve soğanı sarartalım. Kıymayı da ilave ederek kavuralım. Salçayı koyalım ve sote edelim.
Ateşi kapatıp, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayalım.
Bu arada kabakları kızartma yağında kızartalım.
Bir tencerede tereyağını eritip, unu kavuralım. Et suyunu çırparak una yedirelim. Kremayı ve bir tutam tuz ilave ederek iyice harmanlayıp beşamel sosumuzu hazırlayalım.
Kızarttığımız kabakların yarısını borcam yada fırın tepsisine dizerek üzerine kıyma harcımızı ve beşamel sosun yarısını dökelim.
Kalan kabakları dizelim ve beşamel sosun kalanını da üzerine yayalım.
Galeta ununu serpelim ve kaşarı da üzerine dökelim.
Dilimlenmiş domates dilimleriyle süsleyerek fırında 150 derecede 20 dk pişirelim.
Arzu eden, sarımsaklı süzme yoğurt üzerinde servis yapabilir.
Yine, arzu eden üzerine kıyılmış dereotu serperek süsleyebilir.
Afiyet olsun.