- Kategori
- Dünya Mutfakları
Vişneli milföy pasta

VİŞNELİ MİLFÖY PASTA
Milföy hamurunun yapılışı, oldukça zaman alan ve uğraş isteyen bir hamur türüdür.
Vereceğim tarifi, emek ve zaman harcayarak kendi hazırlayacağınız milföy hamuru ile yaparsanız, çok daha iyi sonuç alırsınız. Ama o kadar zaman ve emek harcayamam derseniz hazır satılan milföyler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Her halükarda mükemmel bir görünümde ve lezzette pasta elde edebilirsiniz.
Malzeme
6 ad. Milföy hamuru
esmer toz şekeri
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı daha pudra şekeri
1çay kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kek un
½ kg kabuğu soyulmuş badem
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı tatlı krema
½ kg çekirdeksiz vişne(konserve veya dondurulmuş da olabilir)
200 gr. Tereyağı
2 ad. Yumurta
1 fincan süt
Hazırlanışı
Öncelikle pudra şekeri, un ve bademi blender da iyice çekelim. Tereyağını ekleyip, 3 dakika kadar daha öğütelim.1 yumurtayı ve balı ilave ederek 3 dakika kadar daha çevirelim ve bir kaba alarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
Süt ve yumurtayı bir kase içinde 3 yemek kaşığı pudra şekeri ilave ederek iyice çırpalım.
kalan Pudra şekeri ve nişastayı 5 yemek kaşığı su ile sulandırarak şurup yapalım.
Kremayı 1 dakika kadar çırparak koyulaştırıp vişneleri ekleyerek harmanlayalım ve 20 dakika kadar buzlukta bekletelim.
Yumuşamış 3 adet milföyü her kat aralarına esmer toz şeker serperek üst üste koyalım ve bir hamur kalınlığına gelecek şekilde merdane ile açalım.
Hamurun genişliğinde bir tabağı hamurun üzerine kapatarak, tabağın dışında kalan kısmı bıçakla keserek alalım ve üzerine sütlü yumurta karışımını fırça ile sürelim.
Diğer 3 milföy hamuru içinde aynı uygulamayı yapalım
İlk hamurun üzerine bir çatal ile hafifçe bastırarak aralıklı delikler açalım. (bu delikler hamurun fazla kabarmasını önleyecektir.)
Bu hamurun ortasına önce vişneli kremamızı, onun üzerine de bademli harcımızı yayalım ve spatula ile kenarlarını ve üzerini düzelterek pasta şekli verelim.
Diğer hamuru da ( ıslanan kısmını içte kalarak) pastamızın üzerine kapatalım ve kenarlarını bastırarak yapıştıralım. Yayılan fazlalıkları keselim ve yapıştırdığımız kenarlara bıçağın tersi ile dıştan içe doğru çentikler atarak hem şekil verelim hem de sıkıca yapışmasını sağlayalım. Aynı zamanda üst kısmına da bıçak ucuyla dilediğiniz şekilde çizikler atarak desen verelim ve biraz da pudra şekeri serperek 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Fırından alıp, üzerine şurubumuzu fırça ile sürüp, pastamız kızarana kadar 15 dakika kadar daha fırında pişirelim.(bu uygulama pastaya parlak bir görünüm kazandıracaktır.)
Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Arzuya göre de dondurma yanında sunabilirsiniz.
Ayrıca isteyen, vişne yerine değişik meyvelerle de uygulayabilir. Bu pastanın yapımında, yaratıcılığınızı kullanarak tekli milföylerle adet kare pastalar da yapabilirsiniz.
Oldukça teferruatlı ve yapımı zor olan böyle lezzetlere, lezzetin doruklarına ulaşmak için, zahmete girmek, çaba göstermek gerekiyor.
Afiyet olsun.