- Kategori
- Beslenme / Diyet
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye

Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
3 adet enginar
yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
tuz
Hazırlanışı: Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.