Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Asıl adı "Mürted" olan Akıncılar üssünün kapatılması ihanet tarihini de kapatır mı?

Asıl adı "Mürted" olan Akıncılar üssünün kapatılması ihanet tarihini de kapatır mı?
 

15 Temmuz ihanet saldırısının merkez üssü Akıncılar'ın asıl adı Mürted'dir... 1950'lerde Amerikan üssü olarak kurulmuş Mürted'in bu ismi almasının da tarihi nedenleri var.

Mürted sözcüğü irtidat eden=dininden dönen anlamına gelir... Bu bölgede gerçekleşen Ankara Savaşı'nda Yıldırım Beyazıt'ın bazı askerleri Timur'un yanına geçerek "ihanet" ederler... Bunlar dininden dönmüş sayıldığı için bunlara mürted denir ve bölgenin ismi de böyle kalır.

Aradan altı asır geçmişken aynı şey tekrar ediyor...Mürted, bir kere daha mürtedliğini yapıyor... Bu defa FETÖ ülkesine ihanet ediyor... Bu terör örgütünün Mürted'i saldırı merkezi olarak kullanması, bilinçli bir seçim de olabilir... Zira, bu örgüt bu tür sembolleri kullanmaktan hoşlanan İllümanitik takıntılara sahip.

Burdan haraketle, Peygamber Efendimiz (a.s)'ın insanların ve yerlerin isimleri üzerindeki hassasiyetinden söz etmek istiyorum...

Peygamberimiz, gerek insanlara gerek bölgelere isim verirken onun anlamını esas alır ve anlamının çirkinlikleri değil, güzellikleri çağrıştırmasına dikkat ederdi.

Bu cümleden olarak, Hz.Hasan doğduğunda, Hz.Ali (ra) oğluna "harp"(savaş) ismini vermek istedi ama Peygamberimiz bu ismi uygun bulmadı... Hz.Ali, bunu şöyle ifade ediyor: Ben harbi darbı seven biri olduğum için oğluma Harp ismini vermek istedim ama Efendimiz(as), bunu kabul etmeyerek ona Hasan(güzellik) ismini verdi..

Peygamberimiz seferlere çıktığında da uğradığı mekanların adına göre hareket eder, kötü isimli yerlerin isimlerini değiştirirdi...

Eğer iki yerden/yoldan birini tercih etmek zorunda kalırsa, ismine bakar ve ismi güzel olanı tercih ederdi...

Demek ki, isimlerin ismi olduğu şeylere kattığı çok şey var... Bu iyi veya kötü olabiliyor... Bu bakımdan çocuklarımıza isim verirken de bu ölçüye dikkat etmek çok önemlidir. Zaten, bir hadiste, anne-babanın çocuklarına karşı görevlerinden birinin de onlara güzel isimler vermek olduğu söylenmiştir.

Mürted'e tekrar dönersek... Yüzyıllar önce Yıldırım Han'a ihanet ederek Osmanlı'nın fetret devrine girmesine neden olan hainler, asırlar sonra bu defa Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet ettiler...

Adı sonradan Akıncılar da olsa, Mürted, mürtedliğini yapmış oldu... Bu yüzden bu "ihanet odağı"nın kapatılmasında hayır vardır.

İnşallah, bu kapatma ile tarihimizdeki ihanet sayfaları da kapanmış olur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..