Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk mı, sevgi mi önemli?

Aşk mı sevgi önemli sizin için. Yoksa ikisi aynı anlamımı taşıyor. Aşk, sevgi hayatınızda ki önem sıralamasında kaçıncı? Aşksız, sevgisiz olmaz diyenlerden misiniz. Aşk geçici sevgi kalıcı mı sizin için? Hangisi, bir düşünün. Günlük hayat karmaşası için de aşkı sevgiyi istediğiniz gibi yaşıyamıyor musunuz? Geçim sıkıntısı duygularınızı ikinci plana mı attı?

Ne olursa olsun hayat aşk, sevgi olmadan yaşanmaz. Tam olarak kimin olduğunu hatırlamıyorum ama daha önce duyguduğum şu söz benim hayat felsefem oldu."Yaşam, sevgi dünyasında sevenin varsa güzeldir" Gerçekten de sevildiğini bilmek insana güç verir. Aşk bir kişiye duyulur. Ama sevgi çeşitlidir. Çervenizdeki canlı ve cansız herşeyi bir şekilde seversiniz. Kıyafetinizi, evnizdeki bir süs eşyanızı, ailenizi, arkadaşlarınızı.... Onlarda sizi sever. Karşılıklı bir alış veriştir bu. Maddiyata dayanmaz, ölçülmez, gözle görülmez. Sadece bilirsiniz, hissedersiniz.

Aşk ve sevgi birarada olduğunda çok farklı olur. Karşınızdaki sizin için vazgeçilmezdir. Bir tek insana bu duyguları hissedersiniz. Mantığınız hayır desede duygularınız evet der. Aşık olduğunuzda çelişkiler başlar hayatınız da.Hayat felsefesi uymasada siz umursamazsınız. Çünkü aşıksınız. Hayatı onunla dolu dizgin yaşarsınız. Sonunu düşünmek aklınıza bile gelmez. Sizin için doğru insan mı diye bile düşünmezsiniz. Yaşanan sorunlar bile çok kolay çözülür. Muhakkak bir orta yol bulunur. Aşkınız, sevginiz üstündür.

Aşk, içindeki sevginin boyut değiştirmesine yardım eder. Herşeye, herkese duyulan sevgi boyutundan çıkmasını sağlar. Aşk bitip yerini sevgiye bırakmaz.Eğer böyle olursa bu sevgide diğerleri gibi normal bir sevgi olur. Aşk ile beslenen sevgi içinizdeki güç demektir. Yaşam kaynağınız demektir.Birlikteliğin ömrü demektir. İlişkinizin dış etkenlere karşı kalkanı demektir. Aşk ve sevgiyi birbirinden ayırmak ikisini de öldürmüktir bence.

İkisini ayırmayın birbirinden. Bırakın sevgi ve aşk içiçe yaşasın. Sizde ikisinin uyumuna ayak uydurun. Göreceksiniz ki hayatınız daha da güzelleşecek. Mutluluk sizi hiç bırakmayacak. Aşk sevgi birlikteği ile yaşanan bir hayat dileğiyle...

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..